BLISKI ROĐACI ISKASAPILI DECU DA BI VEŠTIČARILI: Tela 10 otetih albino mališana nađena masakrirana i bez organa
Foto: Profimedia

HOROR U TANZANIJI

BLISKI ROĐACI ISKASAPILI DECU DA BI VEŠTIČARILI: Tela 10 otetih albino mališana nađena masakrirana i bez organa

Planeta -

Tanzanijske vlasti objavile su da su pronađena izmasakrirana tela desetoro albino dece čiji je nestanak prijavljen u decembru prošle godine.

Desetoro mališana iz oblasti Njombe, starosti od 2 do 9 godina, pronađeno je bez udova, zuba, ušiju, reproduktivnih organa, kao i delova pluća, a policija kaže da su deca oteta i iskasapljena u okviru bizarnih okultnih obreda.

Zbog ovog zločina, do sada je uhapšeno troje ljudi, inače bliskih rođaka ubijene dece. Nesrećna deca su oteta dok su im roditelji bili na pijaci.

"Ova ubistva su povezana sa veštičarenjem, takvi zločini su nažalost u trendu. Vračevi traže delove tela za vračanje, tačnije, pribavljanje novca. Želimo da uhvatimo počinioce i radimo na tome da identifikujemo sve vračeve u ovom području da bi se konačno zaustavila potreba da se čine ovako gnusna zlodela", izjavila je komesarka okruga Njombe, Rut Masafri.

foto: Profimedia

Iz kancelarije visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopšteno je da na crnom tržišu delovi tela koštaju od 2.000 dolara, pa sve do 75.000 koliko košta čitav leš.

Kurir.rs/Fox

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track