STARATELJI MONSTRUMI OPTUŽENI ZBOG JEZIVOG UBISTVA DETETA: Zverski tukli malog Itana (7) i živog ga sahranili u GROB OD SNEGA jer nije znao napamet citat iz Biblije! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen Action 2 News WBAY

KONAČNO PRED LICEM PRAVDE

STARATELJI MONSTRUMI OPTUŽENI ZBOG JEZIVOG UBISTVA DETETA: Zverski tukli malog Itana (7) i živog ga sahranili u GROB OD SNEGA jer nije znao napamet citat iz Biblije! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Skoro godinu dana posle jezivog zločina, američki tužioci optužili su Timotija i Tinu Hošolc i njihovog sina Demijana (15) zbog ubistva malog Itana Hošolca koje je zgrozilo američku saveznu državu Viskonsin.

Hošolcovi, Itanovi ujak i ujna, koje je sud odredio kao staratelje, i njihov sin, izmrcvarili su dete nasmrt 20. aprila prošle godine.

Sve je počelo kad je Timoti odlučio da "vaspitno" kazni sedmogodišnjeg Itana zato što mališan nije znao napamet 13 stihova iz Biblije. Detetu koje je imalo 27 kilograma naredio je da nosi panjinu tešku čak 18 kilograma, a svog sina Demijena zadužio je da se postara da mališan izvrši kaznu.

Sat i po se Demijan zverski iživljavao nad nemoćnim detetom. Udarao ga je, šutirao, šibao, obarao na zemlju, bacao na njega taj panj.

Demijan Hošolc
Demijan Hošolcfoto: Printscreen Action 2 News WBAY

"Tokom sat i po taj 15-godišnjak je bezbroj puta udarao, šutirao, bacao i gurao Itana. Često ga je bacao na zemlju i valjao mu taj težak panj preko grudi. Kad bi Itan pao licem na zemlju, peo se na njega. Konačno ga je živog zatrpao ledom i snegom", navodi se u saopštenju iz šerifove kancelarije.

Zapravo, Demijan je sahranio živog Itana ispod 35 kilograma leda i snega. Policajcima je rekao da mu je napravio "njegov vlastiti grob od snega" - i nasmejao se!

Timoti Hošolc
Timoti Hošolcfoto: Printscreen Action 2 News WBAY

Kad je Timoti odlučio da je kazna gotova, dete više nije davalo znake života. Prevezli su ga u bolnicu, gde su lekari samo mogli da konstatuju smrt od hipotermije i mnogobrojnih povreda.

Timoti Hošolc je optužen za udruživanje radi ubistva i još pet krivičnih dela. Njegova supruga Tina, koja se brani da nije ni znala za ovaj zločin, optužena je zato što nije sprečila zlostavljanje deteta i zato što je svesno doprinela zločinu nad detetom.

A Demijan je optužen za bezobzirno ubistvo s umišljajem i još šest krivičnih dela.

Kurir.rs/Independent/WBAY/V. P.

Foto: Printscreen Action 2 News/WBAY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track