UMRO VLASNIK MENJAČNICE KRIPTOVALUTA, A NIKOME NIJE OSTAVIO ŠIFRE: Propadaju MILIONI, klijenti pobesneli! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

PRISTUPNE KODOVE ODNEO U GROB

UMRO VLASNIK MENJAČNICE KRIPTOVALUTA, A NIKOME NIJE OSTAVIO ŠIFRE: Propadaju MILIONI, klijenti pobesneli! (VIDEO)

Planeta -

Kanadska menjačnica kriptovalute “KvadrigaCX” saopštila je da ne može da isplati skoro 190 miliona dolara iz fonda klijenata nakon što je 30-godišnji osnivač kompanije Džerald Koten, jedina osoba koja je znala šifru za “skladište”, neočekivano umro u Indiji u decembru 2018.

Prema svemu sudeći Koten nikom nije ostavio pristupne kodove, a to znači da bi oko 190 miliona dolara, koliko se novca nalazilo u novčaniku u njegovom laptopu, moglo zauvek biti izgubljeno. Nije nepoznata praksa da se veće količine novca tako čuvaju u virtuelnim novčanicima, umesto u menjačnici, jer su upadi hakera česti.

Dženifer Robertson, udovica preminulog vlasnika, kazala je kako menjačnica duguje svojim korisnicima oko 190 miliona američkih dolara pravog novca.

Naglo umro u Indiji

Tridesetogodišnji Koten umro je u decembru u Indiji usled komplikacija Kronove bolesti. U Indiji je, kako su objavili iz kompanije, otvarao jedno sirotište.

Njegova udovica, koja kaže kako nema nikakve veze s poslom pokojnog supruga, kaže da je primala i pretnje. Rekla je kako ima pristup njegovom laptopu, ali ne može da ga pokrene.

"Laptop s kog je Džeri vodio posao je pod šifrom i ja je ne znam. Više puta sam je tražila, ali nisam pronašla da je negde zapisana", rekla je.

Iako je njegova menjačnica nakon njegove smrti nastavila s radom, poslednjih dana pojavili su se problemi jer je počeo da im nedostaje novac. To je brojne ulagače nateralo da napuste ovu menjačnicu.

Kurir.rs/ Gardijan

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track