Najnovije vesti

LAŽNI PLASTIČNI HIRURG PAO U RUMUNIJI: Italijan se predstavljao kao Britanac, a dobio dozvolu sa diplomom sa KOSOVA (VIDEO)
Foto: YT screenshot

sumanuto

LAŽNI PLASTIČNI HIRURG PAO U RUMUNIJI: Italijan se predstavljao kao Britanac, a dobio dozvolu sa diplomom sa KOSOVA (VIDEO)

Planeta

Rumunska policija je danas privela jednog italijanskog državljanina Matea Politija koji se predstavljao kao plastični hirurg u klinikama u okolini Bukurešta.

Granična policija privela je Politija jutros rano u vozu na rumunsko-mađarskoj granici, preneo je AP. U saopštenju se navodi da je on pod istragom i da će kasnije biti odveden u Bukurešt.

 

Politi (38) koji je koristio ime Metju Mod i tvrdio da je Birtanac radio je u nekoliko privatnih klinika. Medicinski koledž saopštio je juče da nije izdao radnu licencu Politiju.

Rumunske medicinske vlasti, kojesu u obavezi da izdaju posebnu dozvolu lekarima, kažu da je on dobio jednu u martu 2018. godine nakon što je priložio lažnu diplomu tvrdeći da se kvalifikovao kao lekar na Kosovu.

 

Ministarka zdravlja Sorina Pintea izjavila je da sumnja na korupciju. Plastični hirurg Adina Alberts, koja je Politija prijavila vlastima, izjavila je da je on radio u njenoj klinici i u početku je i nju uspeo da prevari, jer je, kaže, briljantno govorio.

 

Kod nje se, kako je rekla, u međuvremenu razvila sumnja, posebno kad je videla kako koristi špric. Ona je rekla i da je jedna pacijentkinja imala komplikacije nakon ugradnje implanata koju je uradio lažni doktor.

 

Mediji izveštavaju da je Politi bio suspendovan 18 meseci u Italiji zato što je radio bez licence.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: YT Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...