NOVI ZAPLET LJUBAVNE AFERE NAJBOGATIJEG ČOVEKA SVETA: Da li iza napada na Bezosa stoji Donald Tramp? (VIDEO)
Foto: EPA, AP

istraga

NOVI ZAPLET LJUBAVNE AFERE NAJBOGATIJEG ČOVEKA SVETA: Da li iza napada na Bezosa stoji Donald Tramp? (VIDEO)

Planeta -

Po otkrivanju ljubavne afere najbogatijeg čoveka na svetu Džefa Bezosa, vlasnik Amazona je po svaku cenu hteo da sazna kako su mediji došli do tih podataka.

Kao jedan od mogući izvora u početku su između ostalog slovili saradnici predsednika SAD Donalda Trampa, a ta teorija je ovih dana dobila na ozbiljnosti.

Nešenel Inkvajerer je i ranije objavljivao tekstove koji su išli na ruku Trampu, pogotovo tokom izborne kampanje 2016. godine.

Istraga koju je sproveo Bezosov šef bezbednosti Gevin de Beker je pokazala da je cilj otkrivanja Betosove afere sa tv voditelkom Lorin Sančrez bio da se osramoti vlasnik Amazona i Vašington Posta.

Beker je i naveo ime jednog čoveka - Majkla Sančeza, Lorinog brata i bliskog saradnika nekoliko Trampovih pristalica - Rodžera Stona i Kartera Pejdža. Sančez je tvrdio da je od ljudi iz kompanije koja izdaje Enkvajerer čuo da su dobili zadatak da "usreće Trampa".

U komukaciji Bekera i Sančeza došlo je kasnije do varnica kada je prvi optužio predsednika SAD da je za ofu aferu angažovao britanskr ili izraelskr specijalce. Sančez je potom optužio Bekera da traži krivca zbog svojih propusta, a i hteo je da sabotira vetu Bezosa i Sančezove.

Bezos i Tramp su se često sukobljavali na Tviteru, a predsednik SAD često zajedno spominje Bezosa i Vašington post.

Amerikan medija, koja izdaje Nešenal Enkvajerer, nagodila sa tauižlaštvom u zamenu za priznanje da je u kampanji 2016. godine imala zadatak da zataškava priče o vezi Trampa i supermodela. Advokati firme su pokušali da spreče portal Dejli bist da objavi Trampov interes za objavljivanje afere.

Na kraju, kako je de Beker eliminisao mogućnost da su mobilni Bezosa ili Lorin Sančez hakirani, zaključio je da je jedino objašnjenje kako je neko mogao doći do SMS prepiske između njih dvoje to da je to napravio neko iz vlade, a da je motiv za to bio obračun sa Vašington Postom preko Bezosa kao velikog protivnika Donalda Trampa.

Kurir.rs/Express.hr Foto: EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track