MALO JE OVAKVIH HEROJA: Stari đubretar već 30 godina odvaja od skromne plate da bi pomagao siromašnima, školovao 45 dece! (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

odvaja čak i od male plate

MALO JE OVAKVIH HEROJA: Stari đubretar već 30 godina odvaja od skromne plate da bi pomagao siromašnima, školovao 45 dece! (VIDEO)

Planeta -

Žao Jongđin (58), đubretar iz kineskog Šenjanga, tri decenije je odvajao od svoje plate kako bi pomagao siromašnoj deci da se školuju.

Svakog dana, ovaj Kinez kuću napušta oko pola 5 ujutru, a vraća se u 9 uveče. Mesečno zarađuje oko 350 dolara, što ni približno nije dovoljno za pristojan život, ali deo i tog skromnog iznosa daje deci koja nisu mogla da idu u školu i priušte sebi obrazovanje. Svakog meseca on odvaja trećinu plate.

foto: Twitter/Printscreen

Veruje se da je za oko 30 godina donirao 170.000 juana (oko 24.750 dolara) zahvaljujući čemu se 45 dece školovalo.

I kada je sam prolazio kroz teške trenutke, nikada nije pomišljao da prestane sa ovom praksom.

Dobio i mnoge zahvalnice
Dobio i mnoge zahvalnicefoto: Twitter/Printscreen

Godinama je radio kao čuvar u jednoj fabrici, a kada je 2006. godine dobio otkaz, našao je posao đubretara. Uprkos maloj plati, uvek bi deo odvajao u humanitarne svrhe.

"Kad bi svi ljudi bili nalik ovom đubretaru, svet bi bio bolje mesto", bio je samo jedan od komentara na ovu priču koja se proširila kineskom društvenom mrežom Veibo.

Kurir.rs Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track