PRE RUMUNA, LAŽNOG HIRURGA PRVO RASKRINKALI SRBI: Mateo je imao falsifikovanu diplomu sa Kosova, ali je ipak koristio u Bukureštu (VIDEO)
Foto: Screenshot

skndal

PRE RUMUNA, LAŽNOG HIRURGA PRVO RASKRINKALI SRBI: Mateo je imao falsifikovanu diplomu sa Kosova, ali je ipak koristio u Bukureštu (VIDEO)

Planeta -

Rumunska policija je juče privela jednog italijanskog državljanina Matea Politija koji se predstavljao kao plastični hirurg u klinikama u okolini Bukurešta.

Politi (38) koji je koristio ime Metju Mod i tvrdio da je Birtanac radio je u nekoliko privatnih klinika. Medicinski koledž saopštio je juče da nije izdao radnu licencu Politiju.

Rumunske medicinske vlasti, kojesu u obavezi da izdaju posebnu dozvolu lekarima, kažu da je on dobio jednu u martu 2018. godine nakon što je priložio lažnu diplomu tvrdeći da se kvalifikovao kao lekar na Kosovu.

On je inače još 2016. godine raskrinkan u Srbiji, gde se prijavi za rad u Inđiji. Tu je izazvao podozrenje Jelene Ulmer koja je podnela zahtev za verifikaciju diplome

Uvidom u dokumentaciju kako su tada preneli mediji vidi se da je diploma falsifikovana tako što je stavljen originani pečat na dokument koji potpisuju izvesni Petrović Marko u ulozi dekana i Jovanović Zoran kao navodni rektor, a zna se da je dekan Medicinsklog fakulteta prof dr Rade Grbić, a prof dr Srećko Milačić je rektror Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Za falsifikovanje diploma tada je osumnjičen S.S.(40), radnik administritivne službe dekanata Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Kurir.rs Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track