BEZOS NAPADA! Najbogatiji čovek na svetu optužio tabloid koji ga je uhvatio u švaleraciji: Bio sam meta ucena!
Foto: Profimedia

GAZDA AMAZONA OPTUŽUJE

BEZOS NAPADA! Najbogatiji čovek na svetu optužio tabloid koji ga je uhvatio u švaleraciji: Bio sam meta ucena!

Planeta -

LOS ANĐELES - Direktor Amazona Džef Bezos izjavio je da je bio meta "iznuđivanja i ucena" izdavača tabloida Nešenel inkvajrer (NI), koji mu je, kako tvrdi, pretio da će objaviti njegove privatne fotografije ukoliko ne prestane da istražuje kako je tabloid došao do njegove privatne prepiske s ljubavnicom.

Bezos, koji je takođe vlasnik Vašington posta, detaljno je opisao svoj uzajamni odnos sa kompanijom Amerikan Media (AMI), u vanrednom blogu u četvrtak na portalu Medium.com.

Milijarder nije napisao da tabloid NI traži novac od njega, već da želi da on javno kaže da izveštavanje tabloida nije bilo politički motivisano.

Bezosove optužbe predstavljaju još jedan preokret u sukobu između najbogatijeg čoveka na svetu i jednog od najpoznatijih američkih tabloida, koji, inače, podržava predsednika Donalda Trampa.

Bezosovi istražioci su nagovestili da je izveštavanje Nešenel inkvajrera o njegovoj aferi - uključujući i objavljivanje kompromitujućih tekstova - bilo vođeno prljavom politikom.

"Naravno da ne želim da se objavljuju moje lične fotografije, ali neću učestvovati u njihovoj dobro poznatoj praksi ucena, političkih usluga, političkih napada i korupcije", napisao je Bezos.

Portparol kao ni advokat AMI-ja nisu odmah reagovali na poruke AP sa zahtevom za komentarom. Kompanija je, međutim, u prošlosti priznala da je primenjivala takozvanu praksu "uvati i ubij" kako bi pomogla Trampu da postane predsednik.

foto: Profimedia

Američki predsednik je, inače, svojevremeno jako kritikovao Bezosa i izveštavanje Vašington posta o Beloj kući.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track