MADURO BRUTALNO ODBRUSIO AMERICI: Ukrali ste nam novac, pa nam nudite toalet-papir! Nećemo dozvoliti ovaj jeftini šou koji treba da nas ponizi! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

zaoštrava se retorika

MADURO BRUTALNO ODBRUSIO AMERICI: Ukrali ste nam novac, pa nam nudite toalet-papir! Nećemo dozvoliti ovaj jeftini šou koji treba da nas ponizi! (VIDEO)

Planeta -

"Venecuela neće dozvoliti lažni šou s humanitarnom pomoći SAD", izjavio je u petak predsednik te zemlje Nikolas Maduro.

"Humanitarna pomoć se pretvorila u šou kako bi se opravdao državni prevrat, to je jeftini šou koji treba da nas ponizi. Oni su blokirali gotovo deset miliona dolara, naše zlato, novac od nafte, a sada nude 20 miliona? Venecuela neće dozvoliti taj lažni šou s humanitarnom pomoći“, rekao je Maduro na konferenciji za novinare.

U četvrtak je objavljeno da se prva partija humanitarne pomoći iz SAD već nalazi na granici Kolumbije i Venecuele u sabirnom centru u Kukuti. Reč je o dva kontejnera od 50 tona i najmanje šest kamiona koji su stigli na taj punkt. Konvoj su pratili automobili nacionalne policije Kolumbije.

"Ako želite da pomognete, oslobodite novac koji ste blokirali našoj zemlji. Ukrali su novac, a zatim nam nude toalet-papir“, rekao je Maduro.

Maduro je na konferenciji takođe optužio EU da je gluva. Više o tome OVDE.

Ranije su predstavnici Huana Gvaida, samoproglašenog privremenog predsednika Venecuele, saopštili da će 14. februara u Vašingtonu biti održana međunarodna konferencija za prikupljanje humanitarne pomoći Venecueli.

Predsednik venecuelanskog parlamenta Huan Gvaido se proglasio šefom države 23. januara, a SAD i niz drugih zemalja su ga podržale, zatraživši od Madura da ne dopusti nasilna dejstva protiv opozicije. Maduro je saopštio da je on ustavni predsednik, a Gvaida je nazvao "američkom marionetom".

Rusija, Kina i druge zemlje podržale su Madura kao zakonitog predsednika Venecuele do su mnoge druge države stale uz Gvaida.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track