KAKVOG JE TRAMP ZDRAVLJA: Predsednik SAD danas ide na sistematski, ali insajderi tvrde da će rezultati biti šokantni (VIDEO)
Foto: EPA

provera

KAKVOG JE TRAMP ZDRAVLJA: Predsednik SAD danas ide na sistematski, ali insajderi tvrde da će rezultati biti šokantni (VIDEO)

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp, drugi predsednik koji je ikada bio na funkciji sa 72 godine, danas bi trebao da ima drugi sistematski pregled dok je u Beloj kući.

Iako je prošle godine tvrdio da ima "odlično zdravlje", insajderi kažu da on nije slušao savete koje je dobio nakon prošlog pregleda. Izvori kažu CNN da je Tramp, kome je savetovano da počne da jede zdravije obroke, napravilo neke manje izmene u svojoj ishrani, ali je još uvek veoma voli brzu hranu, kao što si igrači ragbi tima Klemson mogli da potvrde.

Predsedniku je takođe savetovano da počne sa vežbanjem, ali izvori iz Bele kuće kažu da su prilično sigurni da Tramp, koji veruje da je vežbanje "rasipanje energije", nikada nije kročio u fitnes salu u Beloj kući. Veruje se da je njegov glavni oblik vežbanja golf, mada on i tu obično koristi kolicima umjesto da hoda.

Tramp je dobio "plan ishrane i vežbanja prošle godine nakon njegovog godišnjeg pregleda, ali predsednik priznaje da ga nije sledio potpuno", kaže zamenik sekretara Hogan Gidlej. Sadašnji i bivši članovi Bele kuće izjavili su CNN da je prošlogodišnja izjava tadašnjeg doktora Bele kuće, kontra-admirala Ronija Džeksona, da je Tramp toliko zdrav da je "mogao da živi do do 200", bila "sramota za vojnu medicinu" - posebno nakon ispitivanja rezultata.

Pokazalo se da je predsednik na granici gojaznosti i da je imao uobičajeni oblik srčanih oboljenja. Džekson, koji je odustao od kandidature za sekretara VA, više nije lekar Bele kuće, iako je prošle nedelje promovisan u šefa medicinskog savetnika Bele kuće, prenosi Njujork tajms. Mornarički oficir Dr. Šin Konli će biti lekar koji će izvršiti tročasovni pregled predsednika SAD.

Kurir.rs/Newser

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track