AMERI IZ MEDIJA ČULI DA SU RUSI U VENECUELI: Admiral koji to proverava nedavno boravio u jednoj susednoj zemlji (VIDEO)
Foto: AP

taktika

AMERI IZ MEDIJA ČULI DA SU RUSI U VENECUELI: Admiral koji to proverava nedavno boravio u jednoj susednoj zemlji (VIDEO)

Planeta -

Sjedinjene Države upoznate su s informacijama, da su "ruske snage bezbednosti“ raspoređene u Venecueli, pa sada američka vlada nastoji da pronađe potvrdu te informacije, izjavio je juče komandant Južnog komande američke vojske admiral Kreg Faler u obraćanju Odboru za vojna pitanja američkog Senata.

"Ja o tim stvarima nisam upoznat detaljno, ali mi pozorno pratimo stanje. Videli smo informacije u medijima, o tome, da su ruske snage bezbedbosti prebačene (u Venecuelu) i tražimo dokaze i proučavamo čime to sve može da rezultira“, izjavio je Faler.

Podsećamo kako je 25. januara Rojters objavio da su u Venecuelu stigli vojnici iz ruske privatne vojske “Vagner“ s ciljem jačanja osiguranja predsednika te zemlje Nikolasa Madura. Rusija je tu vest odmah demantovala.

Admiral Faler takođe je rekao, kako su u slučaju pretnji američkim diplomatima i objektima u Venecueli, SAD spremne na njihovu zaštitu, što je takođe zadatak Južne komande američke vojske.

Naglašavamo kako je pomenuti admiral pre toga boravio u kolumbijskom gradu Kukuta, na granici s Venecuelom, što je juče naglasilo i rusko

Ministarstvo spoljnih poslova, aludirajući pri tom na američke pripreme za izvršenje vojne invazije na Venecuelu s ciljem rušenja Madura. Naime, s druge strane granice, na venecuelanskoj teritoriji, nalazi se veliki aerodrom Santo Domingo, na koju mogu da slete i najveći tipovi aviona.

Kurir.rs/Geopolitika.news

Foto:AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track