URLAO JE OD BOLA, VIŠE NIJE IMAO PRSTE: Detalji strašnih scena u Parizu! Fotograf umalo ostao bez cele ruke tokom protesta Žutih prsluka! (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Youtube/Printscreen

užas na protestu

URLAO JE OD BOLA, VIŠE NIJE IMAO PRSTE: Detalji strašnih scena u Parizu! Fotograf umalo ostao bez cele ruke tokom protesta Žutih prsluka! (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Na subotnjem protestu Žutih prsluka pred Narodnom skupštinom u Parizu jednom demonstrantu je otkinuta desna ruka i vatrogasci su ga hitno prebacili u bolnicu.

Evakuisan je s desnom podlakticom u debelim zavojima i uzrok tako teške povrede zasad zvanično nije saopšten, ali se spekuliše da mu je granata GLI-F4 povredila ruku.

Jedan od svedoka tvrdi da je nastradao od granate koje policija koristi za suzbijanje nereda i kojima je pokušala da spreči proboj demonstranata prema Narodnoj skupštini.

foto: EPA

"Žrtva je fotoreporter i pripadnik Žutih prsluka koji je snimao demonstrante", kazao je Siprijen Rojer.

foto: EPA

"Policija je bacila granatu i fotograf ju je prekrio rukom da mu ne bi eksplodirala na nozi. Položili smo ga sa strane i pozvali HItnu pomoć, nije izgledalo dobro. Urlao je od bola, više nije imao prste i veći deo ručnog zgloba", dodao je.

Nekoliko sukoba između policije, koja je upotrebila pendreke i biber-sprej, i pristalica pokreta Žuti prsluci izbilo je na Jelisejskim poljima. U jednom trenutku policajci su opkolili demonstrante.

Povređeni muškarac hitno je prebačen u bolnicu. Granata sa suzavcem GLI-F4 sadrži eksplozivno punjenje od 25 grama TNT. Francuska policija je koristi od 2011. godine.

Današnji protest ubrzo je prerastao u sukobe policije i demonstranata. Prijavljeno je više okršaja Žutih prsluka i policije u kojima je korišćen suzavac, a društvenim mrežama kruže fotografije krvavih demonstranata uz komentare da je policija izuzetno brutalna.

Upozoravamo da je sledeći snimak VEOMA UZNEMIRUJUĆ!!!

Kurir.rs/Le Parisien Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track