GVAIDO BI DA SKLONI MADURA PO SVAKU CENU: Odobrio bih američku intervenciju na Venecuelu, ne isključujem tu mogućnost!
Foto: EPA

odobrava invaziju

GVAIDO BI DA SKLONI MADURA PO SVAKU CENU: Odobrio bih američku intervenciju na Venecuelu, ne isključujem tu mogućnost!

Planeta -

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido rekao je da je spreman da odobri američku vojnu intervenciju da bi predsednik Nikolas Maduro bio oteran s vlasti, a humanitarna kriza u zemlji okončana.

Predsednik venecuelanskog parlamenta, koji se nedavno na mitingu proglasio za predsednika države, na pitanje novinara da li mu se "ruka trese pred mogućnošću da odobri američku vojnu intervenciju" izjavio je da će "učiniti sve što je neophodno, sve što može učiniti da bi spasao ljudske živote, da bi deca prestala da umiru".

"Učiniću sve što je moguće. Očigledno je da je reč o kontroverznom pitanju, ali učiniću ono što je potrebno, uz poštovanje našeg suvereniteta i mojih ovlašćenja", rekao je Gvaido, kog je kao predsednika priznalo četrdesetak zemalja, na čelu sa SAD.

foto: EPA

Prema njegovim rečima, u Venecueli se "svaki dan broji ljudskim životima".

Teška ekonomska kriza u Venecueli dovela je do nestašica hrane i lekova. Prema procenama UN, od 2015. je iz Venecuele pobeglo više od dva miliona ljudi.

Predsednik SAD Donald Tramp, koji je priznao Gvaida za predsednika čim se ovaj samopostavio na tu funkciju, ponovio je pre nekoliko dana da je slanje američkih trupa u Venecuelu "opcija", imajući u vidu politički krizu u toj zemlji.

Kurir.rs/Beta Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track