Najnovije vesti

TRAMP ISMEJAO VORENOVU: Pokahontas ušla u trku za Belu kuću! Da li se kandiduje ispred Indijanaca?
Foto: AP

TVITOVANJE

TRAMP ISMEJAO VORENOVU: Pokahontas ušla u trku za Belu kuću! Da li se kandiduje ispred Indijanaca?

Planeta

VAŠINGTON - Američki predsednik SAD Donald Tramp oglasio se na Tviteru povodom vesti da se demokratska senatorka Elizabeta Voren u subotu zvanično kandidovala za predsednicu, koristeći za nju nadimak Pokahontas, po poznatoj američkoj Indijanki koja je živela u 17. veku i ovekovečena je u istoimenom Diznijevom crtanom filmu.


Ruku na srce, Vorenovu mnogi nazivaju Pokahontas iako se u nedelju po treći put za nedelju dana starosedeocima SAD izvinila zbog toga što se 1986, prilikom upisa u Advokatsku komoru Teksasa, izjasnila kao "američka Indijanka".

Ona je u oktobru prošle godine na internetu objavila video-snimak kojim je otkrila rezultate DNK testa namenjene da potvrde priču o njenom poreklu iz plemena Čiroki, što su vođe Čirokija ubrzo ocenile "neodgovarajućim i pogrešnim" potezom.

"Danas je Elizabeta Voren, koju ponekad nazivam Pokahontas, ušla u trku za predsednika. Da li će ona učestvovati kao prvi predsenički kandidat američkih starosedelaca ili je odlučila da se to, nakon 32 godine, ipak više toliko ne isplati? Vidimo se na RUTI kampanje, Liz!", poručio je Tramp.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...