OPTUŽEN ZA UBISTVO: Visoki ukrajinski zvaničnik naredio napad na novinarku! Katju zalili litrom kiseline, umrla je 4 meseca kasnije!
Foto: Printscreen YouTube

PRAVDA ZA KATJU

OPTUŽEN ZA UBISTVO: Visoki ukrajinski zvaničnik naredio napad na novinarku! Katju zalili litrom kiseline, umrla je 4 meseca kasnije!

Planeta -

KIJEV - Visoki ukrajinski regionalni zvaničnik optužen je danas za organizovanje napada kiselinom od kog je preminula antikorupcijska aktivistkinja Katerina Gandzjuk, rekao je ukrajinski državni tužilac Jurij Lucenko.

Lucenko je naveo da je predsednik parlamenta regiona Herson Vladislav Manger optužen za "organizovanje ubistva Katerine Gandzjuk".

Na Katerinu Gandzjuk, novinarku i savetnicu gradonačelnika Hersona koja je napadala korupciju u regionalnoj policiji, jedan napadač je prošlog jula bacio litar sumporne kiseline ispred njenog stana.

foto: Printscreen YouTube

Ona je četiri meseca kasnije podlegla povredama u 34. godini. Uhapšeno je šest osumnjičenih za napad ali do sada niko nije bio uhapšen ni optužen za naručivanje napada.

Prema izvodima iz optužnice, Manger je gajio "lični animozitet" prema žrtvi koja je često skretala pažnju na "ilegalnu seču šume pod maskom podmetnutih požara" u Hersonskoj oblasti.

Manger je bio član partije Batkоvščina nekadašnje premijerke Julije Timošenko, sada kandidatkinje na predsedničkim izborima 31. marta. On je iz stranke isključen u petak, pošto su se pojavile glasine o njegovoj mogućoj umešanosti u ubistvo Gandzjukove.

Državni tužilac Lucenko se smatra bliskim šefu države Petru Porošenku, koji će na izborima tražiti drugi mandat.

Kurir.rs/Beta

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track