Najnovije vesti

GRADIMO ZID U SVAKOM SLUČAJU: Tramp ne odustaje, postignut dogovor o sprečavanju nove blokade vlade
Foto: AP, AP/Evan Vucci

NEIZVESNO

GRADIMO ZID U SVAKOM SLUČAJU: Tramp ne odustaje, postignut dogovor o sprečavanju nove blokade vlade

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp neće odustati od svog obećanja da izgradi zid na granici sa Meksikom.

"Gradimo zid u svakom slučaju", rekao je Tramp na skupu u Teksasu, u vreme kada je objavljeno da je postignut principijelni dogovor o finansiranju vlade i izbegavanju novog zatvaranja vlade.

 

Tramp, međutim, nije rekao da li će podržati sporazum.

 

On tvrdi da je barijera, koja razdvaja El Paso i Meksiko, učinila grad bezbednijim, što međutim ne podržavaju federalne statistike.

 

Prethodno je objavljeno da je nekoliko pregovarača iz demokratske i republikanske partije u američkom Kongresu postiglo principijelni dogovor o finansiranju vlade i izbegavanju novog zatvaranja vlade krajem ove nedelje, javlja Glas Amerike.

SAD: Postignut okvirni sporazum o finansiranju vlade

 

Nekoliko pregovarača iz demokratske i republikanske partije u američkom Kongresu postiglo je principijelni dogovor o finansiranju vlade i izbegavanju novog zatvaranja vlade krajem ove nedelje, javlja Glas Amerike.

 

Međutim, kako se navodi, niko od pregovarača nije želeo da iznosi detalje o sporazumu, niti da kaže da li će predsednik SAD Donald Tramp dobiti sav novac koji traži za izgradnju zaida duž južne američke granice.

 

Demokrate su ponudile određena sredstva za graničnu bezbednost, ali značajno manje nego što je Tramp želeo za zid.

 

Bela kuća i poslanici imaju rok do petka, kada će ponovo biti iscrpljena sredstva za finansiranje operacija oko četvrtine federalne vlade, da izbegnu novo delimično zatvaranje.

 

Poslednje delimično zatvaranje vlade, koje je trajalo rekordnih 35 dana, završeno je pre manje od tri nedelje - 25. januara.

 

U međuvremenu, predsednik Donald Tramp je sinoć na skupu u Teksasu rekao da će zid ka Meksiku sprečiti ljude da ilegalno ulaze u SAD.

 

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...