NETANIJAHU ZAPRETIO: Naše rakete mogu da putuju vrlo daleko i da se suprotstave svakom savezniku Irana!
Foto: EPA

veliki neprijatelji

NETANIJAHU ZAPRETIO: Naše rakete mogu da putuju vrlo daleko i da se suprotstave svakom savezniku Irana!

Planeta -

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu zapretio je danas da bi Izrael mogao da cilja milicije koje podržava Iran širom Bliskog istoka.

"Naše rakete mogu da putuju vrlo daleko i da se suprotstave svakom neprijatelju, uključujući saveznike Irana u našem regionu", rekao je on u pomorskoj bazi u Haifi dan nakon što je visoki iranski komandant zapretio da će sravniti sa zemljom taj grad ako SAD napadnu Iran.

Netanijahu, takođe i ministar odbrane, objasnio je da Izrael "stalno deluje u skladu s potrebom da spreči Iran i njegove saveznike da se učvrste duž severne granice (Izraela) i u širem regionu".

foto: EPA / Abir Sultan

Iranski saveznici u regionu su libanski Hezbolah, nekoliko ekstremističkih organizacija u pojasu Gaze i šiitske milicije u Iraku, navode izraelski mediji.

U ponedeljak je visoki komandant iranske Revolucionarne garde na mitingu povodom 40- godišnjice Islamske revolucije rekao da će Iran zbrisati Haifu i Tel Aviv ako SAD pokrenu napad na njegovu zemlju. Netanijahu je nekoliko sati upozorio da će, ako Iran napravi "užasnu grešku" da napadne Izrael to biti "poslednja proslava godišnjica revolucije".

U ponedeljak je bilo izveštaja o granatiranju iz izraelskih tenkova regiona Kuneitre kraj granice sa Sirijom.

Sirijski mediji su javili da je granatirana bolnica u Kuneitri i jedna osmatračnica i da su obe mete u demilitarizovanoj zoni koje odvajaju dve zemlje. Izraelska vojska nije komentarisala te izveštaje.

Kurir.rs/Beta Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track