LOV NA LJUDE: Objavljeni dramatični snimci kako maskirani agenti jure demonstrante u Sudanu, tuku ih i šibaju, pa odvode na tajne lokacije (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

nasilje na protestima

LOV NA LJUDE: Objavljeni dramatični snimci kako maskirani agenti jure demonstrante u Sudanu, tuku ih i šibaju, pa odvode na tajne lokacije (VIDEO)

Planeta -

Dramatični snimci koje su snimili demonstranti u Sudanu pokazuju maskirane bezbednosne agente koji jure demonstrante, tuku ih i odvlače u tajne centre.

Gde su ti zatočenički centri i šta se dešava unutar njihovih zidova, pokušali su da otkriju novinari BBC-ja.

Analizirali su desetine uznemirujućih videa snimljenih tokom nedavnih demonstracija i razgovarali sa svedocima koji su preživeli torturu.

Neki od demonstranata govorili su o tajnom i strahovitom načinu mučenja, gde ih zlostavljaju hladnoćom.

Bezbednosne snage su uhapsile 14 profesora koji su se u utorak okupili da protestuju ispred Univerziteta Kartum, dok su se antivladine demonstracije približavale kraju osme sedmice, prenosi africanews.com.

Lekari su se okupili ispred državnih i privatnih bolnica u glavnom gradu Sudana i drugim gradovima protiv vladavine predsednika Omara al Bašira.

Članovi sindikata, studenti, aktivisti opozicije i brojni građani frustrirani ekonomskim problemima, održavaju proteste od 19. decembra u Sudanu.

Grupe za ljudska prava tvrde da je najmanje 45 ljudi ubijeno u protestima, a tačan broj žrtava i zlostavljanih nije poznat.

Kurir.rs/BBC Foto:Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja