NETANIJAHU POTVRDIO: Izrael je napao iranske ciljeve u Siriji (VIDEO)
Foto: EPA

I ZVANIČNO

NETANIJAHU POTVRDIO: Izrael je napao iranske ciljeve u Siriji (VIDEO)

Planeta -

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu potvrdio je da je Izrael napao iranske ciljeve u Siriji u ponedeljak.

On je to rekao pre nego što se ukrcao na avion na putu za Varšavu, gde će prisustvovati na konferenciji pod pokroviteljstvom Poljske i SAD.

Netanijahu je rekao i da Izrael deluje svakodnevno "uključujući juče" protiv Irana i njegovih napora da se učvrsti u Siriji i regionu.

Prema stranim izveštajima od ponedeljka, izraelske tenkovske granate pogodile su dva iranska cilja na jugozapadu Sirije, preneo je Džeruzalem post.

Netanijahu je, takođe, rekao da će konferencija u Varšavi ujediniti mnoge zemlje uključujući i neke u regionu, protiv iranske agresije i njene želje da osvoji Bliski istok i uništi Izrael. Konferencija, zvanično nazvana Ministarski program za promociju budućnosti mira i bezbednosti na Bliskom istoku, uključiće predstavnike iz najmanje 10 arapskih država.

Zna se da će se Netanijahu sastati u Varšavi sa šefom američke diplomatije Majklom Pompeom, a na pitanje da li će se sastati sa arapskim liderima, rekao je da planira da vidi sve u jednoj velikoj sobi, primetivši da je "osvežavajuće" videti da se konferencija održava na evropskom tlu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track