Najnovije vesti

EL ČAPO TRUNE U ZATVORU, A NOVI KRALJ KOKAINA TEŠKO JE BOLESTAN: Biraće se novi narko-bos i to na BRUTALAN NAČIN, a to znači SAMO JEDNO! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

STRAHUJU SVI!

EL ČAPO TRUNE U ZATVORU, A NOVI KRALJ KOKAINA TEŠKO JE BOLESTAN: Biraće se novi narko-bos i to na BRUTALAN NAČIN, a to znači SAMO JEDNO! (VIDEO)

Planeta

Hoakin Guzman - El Čapo, nekada najmoćniji narko-bos, proglašen je krivim i do kraja života ostaće u američkom zatvoru, a njegov naslednik, novi šef kartela "Sinaloa" Ismael Zambada - El Majo, novi je kralj narkotika.

Dok je svet pratio šokantno suđenje Guzmanu i dok su svedoci govorili o totalnoj sprezi mafije i politike u Meksiku, a Guzmanov najstariji sin priznao da je izdao oca i govorio o načinima na koji je El Čapo ubijao protivnike, Zambada je nastavio da jača kartel "Sinaloa".

Brjus Bigli, stručnjak za meksičke kartele sa Univerziteta u Majamiju, ističe da kažnjavanje El Čapa neće zaustaviti svakodnevnu prodaju droge i njen transport iz Meksika u SAD.

"Sa ili bez Guzmana, linije podmićivanja i korupcije proširuju se u svaku političku stranku na svim nivoima meksičke Vlade", naglašava on.

 

Rej Donovan, specijalni agent američke agencije DEA, upozorava da kartel "Sinaloa" još snabdeva većinu američkog tržišta droge.

 

"El Čapovi sinovi sada su napredovali u redovima kartela `Sinaloa` i preuzeli njegov deo organizacije", kaže Donovan za američke medije.

 

Novi šef Zambada dopustio je veću autonomiju manjih organizacija povezanih sa kartelom - "kartelitosa", kojih ima oko 120, što je vlastima otežalo praćenje puteva droge.

Zambadu, koji je u sedamdesetim godinama, policijski stručnjaci smatraju poslednjim meksičkim narko-bosom starog kova.

 

Njega u kartelu "Sinaloa" vrlo cene i veruju mu. Međutim, Zambada je bolestan i ako uskoro umre ili bude uhvaćen, to će ozbiljno oštetiti moćni kartel.

Naime, El Čapovi sinovi su neiskusni i još nisu do kraja "isprljali ruke".


Oni su samo "narko-juniori". Dobri su u trošenju očevog novca, ali jedva da su sposobni da vode kartel, tvrde policijski agenti.

 

"Sinaloa" ima zastrašujućeg suparnika. Riječ je o "Žalisko" kartelu nove generacije, koji je jedna od najbrže rastućih narko-organizacija na svetu.

Prema proceni američke policije, vođa tog kartela je Ruben Oseguera Servantes, poznat i kao El Menčo.

 

Ukoliko, Zambada brzo ode sa mesta šefa "Sinaloe", izbiće pravi rat za njegovog naslednika uz mnogo mrtvih.

 

Biće krvoprolića. Svaki put kada dođe smena na čelu kartela bude krvi dok neko ne ojača dovoljno da preuzme vlast, ističu policijski stručnjaci.

 

Kurir.rs/ Atvbl.com

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...