DRAMA! AVION SLETEO USRED REKE MISISIPI, NASTALA OPŠTA PANIKA: Proleteo tik do VELIKOG LUKA, simbola grada (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

ODMAH ZVALI POLICIJU!

DRAMA! AVION SLETEO USRED REKE MISISIPI, NASTALA OPŠTA PANIKA: Proleteo tik do VELIKOG LUKA, simbola grada (VIDEO)

Planeta -

Vlasti u američkom gradu Sent Luisu istražuju zašto se mali amfibijski avion spustio u reku Misisipi nedaleko od simbola ovog grada "velikog luka", visoke građevine u centru grada izgrađene kao simbol prolaza iz istočne u zapadnu Ameriku, što je izazvalo za kratko paniku.

Avion je sleteo nešto nakon 15.00 časova po lokalnom vremenu u sredu blizu luka i onda je opet poleteo, a vozači sa obližnjeg mosta obavestili su vlasti o incidentu.

Vatrogasci su se prvi oglasili saopštenjem da su izašli na intervenciju zbog aviona u reci da bi ubrzo i dopunili informaciju podatkom "da se čini da je avion namerno izvršio sletanje."

Vlasti još ne znaju uzroke ovog incidenta a još je nejasno i da li je na ovaj način prekršen neki zakon, prenosi agencija.

Američki grad Sent Luis, u saveznoj državi Misuri, često zovu "Kapijom prema zapadu". Grad se nalazi uz ušće reka Misisipi i Misuri i igrao je glavnu ulogu u ranom širenju Amerike prema zapadu.

Simbol grada je ogroman luk pod nazivom "Gateway Arć" ili "Velika vrata zapada". Luk je visok 192m i izrađen je od nerđajućeg čelika i to je jedan od najvećih spomenika u Americi.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja