Najnovije vesti

OPŠTI HAOS U TIRANI, NA HILJADE DEMONSTRANATA IDE KA VLADI: Probili policijski kordon! Garda ih zasipa suzavcem! (VIDEO)
Foto: AP/EPA

obračun sa policijom

OPŠTI HAOS U TIRANI, NA HILJADE DEMONSTRANATA IDE KA VLADI: Probili policijski kordon! Garda ih zasipa suzavcem! (VIDEO)

Planeta

Antivladin protest u Tirani u organizaciji opozicione Demokratske partije, na samom početku je prerastao u nasilje i obračun policije i demonstranata.

1 / 10 Foto: Youtube/Printscreen

Kako se prenosi, revoltirani velikim brojem pripadnika policije, demonstranti su ih gađali, a onda su pokušali da razbiju kordon i uđu u zgradu vlade. U Vladu nisu uspeli da uđu jer ih je dočekao suzavac koji je bacila Garda.

Na samom početku protesta protiv vlade premijera Edija Rame, policija je preduzela gotovo drastične mere obezbeđenja, što je, navodi se, isprovociralo okupljene građane.

Kordon policije bio je u funkciji obezbeđenja sedišta vlade.

foto: AP

Inače, na samom početku okupljanja, lider DP Ljuljzim Baša i bivši predsednik Salji Beriša, simbolično su seli na trotoar ispred zgrade vlade, dok su ih učesnici protesta okružili.

Beriša se na kratko obratio prisutnima i zatražio da Rama bude uhapšen.

Predsednik Albanije Iljir Meta pozvao je predstavnike opozicije koji protestuju ispred sedišta vlade u Tirani i pripadnike policije na uzdržanost i smanjenje tenzija.

"Svako mora biti uzdržan prema svakome da bi se izbegli sukobi i nasilje. Građani imaju pravo da protestuju, ali institucije moraju da se poštuju", poručio je Meta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...