POROŠENKO OPET NA RATNOJ NOZI: Ako Ukrajina prestane da puca, nestaće!
Foto: Profimedia

poruka

POROŠENKO OPET NA RATNOJ NOZI: Ako Ukrajina prestane da puca, nestaće!

Planeta -

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko izjavio je da Kijev ne može da prekine vojna dejstva, ocenivši da je sadašnja situacija u njegovoj zemlji "priča o uspehu“.

„Ako Rusija prekine da puca, biće mir. Ako Ukrajina prekine da puca, Ukrajine neće biti“, rekao je Porošenko nastupajući na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Govoreći o ukrajinskoj situaciji u celini, Porošenko je rekao da smatra da je „Ukrajina sada – priča o uspehu“. Prema njegovim rečima, ukrajinske vlasti su uspele da sprovedu reforme u ratnim uslovima.

„To su najdublje reforme u istoriji moje zemlje“, naveo je ukrajinski predsednik.

Porošenko je, takođe, rekao da se Ukrajina nada čvrstoj saradnji sa SAD kada je reč o isporukama svih vidova naoružanja Kijevu.

„Imao sam veoma detaljan sastanak s potpredsednikom SAD Majklom Pensom. Računamo na saradnju, uključujući onu u odbrambenoj sferi, isporučivanje Ukrajini svih vidova naoružanja, nakon što smo usvojili odgovarajući zakon koji omogućava Ministarstvu odbrane da direktno obezbedi isporuku oružja“, rekao je Porošenko.

Ukrajinski predsednik je naveo da je na sastanku s Pensom razgovarao o usklađivanju reakcije povodom incidenta u Kerčkom moreuzu, kao i o daljim dejstvima kada je reč o sankcijama Rusiji.

„Zamolio sam Pensa da prenese moju zahvalnost predsedniku SAD Donaldu Trampu, kao i Kongresu SAD zbog finansijske podrške Ukrajini… Više od 700 miliona dodatnih dolara usmereno je za podršku našoj državi. To je pozicija pravog prijatelja“, izjavio je Porošenko.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track