DEMONSTRANTI NA KORAK DO RAME: Probili kordon, razbili vrata na zgradi Vlade, molotovljevi kokteli leteli na sve strane (VIDEO)
Foto: AP, EPA

tirana

DEMONSTRANTI NA KORAK DO RAME: Probili kordon, razbili vrata na zgradi Vlade, molotovljevi kokteli leteli na sve strane (VIDEO)

Planeta -

Više hiljada pristalica opozicije sukobilo se danas sa policijom na antivladinim protestima u Tirani tražeći ostavku premijera Edija Rame i vanredne izbore.

Demonstranti su probili kordon policije i pokušali da upadnu u kancelariju premijera. Tom prilikom metalnim šipkama su razvalili vrata na zgradi vlade i bacali molotovljeve koktele.

Uništili dve velike umetničke instalacije ispred zgrade, ali nisu uspeli da uđu unutra, prenosi AP.

Jedna grupa demonstranata protestovala je protiv namere vlade da izgradi obilaznicu oko Tirane, a među njima su bili stanari kojima je predviđeno rušenje kuća.

Policija je ispalila suzavac kako bi potisnula demonstrante, a prema podacima ministarstva zdravlja povređeno je 15 osoba, među kojima sedam policajaca.

Predsednik Albanije Iljir Meta pozvao je ranije danas demonstrante na uzdržanost, a na smirivanje tenzija pozvali su i evropski zvaničnici.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track