KOCIJANČIĆEVA OČITALA ALBANCIMA: Napuštanje parlamenta je protiv vrednosti EU! ALIBEJ: Gde ste bili 2014, kad nam je zemlja pretvorena u OAZU MARIHUANE!
Foto: Zorana Jevtić

EVROPSKE VREDNOSTI

KOCIJANČIĆEVA OČITALA ALBANCIMA: Napuštanje parlamenta je protiv vrednosti EU! ALIBEJ: Gde ste bili 2014, kad nam je zemlja pretvorena u OAZU MARIHUANE!

Planeta -

TIRANA - Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da je odluka albanskih poslanika o otkazivanju poslaničkih mandata kontraproduktivna i suprotna reformskim naporima Albanije na putu ka EU.

"Pravo građana da učestvuju u mirnim protestima je suštinski element i suštinska vrednost svake zrele demokratije i to mora da se garantuje. Ipak, upotreba sile i izazivanje štete na javnim objektima, poput onoga što smo videli prošle subote u centru Tirane, nisu prihvatljivi. Parlament predstavlja osnovu svake evropske demokratije, to je mesto gde treba da se diskutuje o reformama i razvoju, a ne da se bojkotuje", izjavila je Kocijančićeva.

Ona je istakla da očekuje da se vlast i opozicija angažuju u konstruktivnu diskusiju u cilju prevazilaženje aktuelne političke situacije u zemlji.

foto: Printscreen YouTube/Top Channel Albania

Enkelejd Alibej

Bivši ministar pravde i poslanik iz opozicije Demokratske partije Enkelejd Alibej upitao je "gde su bili ova gospođa i drugi 2014. godine, kada je zemlja bila pretvorena u oazu marihuane". On je istakao da se opozicija u Albaniji konsultovala sa strancima, ali da se pre svega konsultovala sa Albancima.

Osim 43 poslanika iz redova opozicine Demokratske partije, jednoglasnu odluku o otkazivanju poslaničkih mandata donelo je i 19 poslanika iz redova Socijalističkog pokreta za integraciju (LSI).

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track