KIMOVA OSVETA RAZBESNELA ITALIJANE: Oteli ćerku nestalog severnokorejskog diplomate u Rimu i odveli u Pjongjang! SADA JOJ SLEDUJE MUČENJE!
Foto: EPA

ne prašta

KIMOVA OSVETA RAZBESNELA ITALIJANE: Oteli ćerku nestalog severnokorejskog diplomate u Rimu i odveli u Pjongjang! SADA JOJ SLEDUJE MUČENJE!

Planeta -

Italija je danas upozorila da će odgovarati oni za koje se utvrdi da su odgovorni za otmicu ćerke (17) nestalog severnokorejskog diplomate u Rimu, ukoliko se ispostavi da je do otmice došlo.

Prema nekim izvorima, naime, ćerka nekadašnjeg vršioca dužnosti ambasadora Severne Koreje oteta je iz Rima i prebačena u Pjongjang.

Predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Italije poručio je na Fejsbuku da će odgovorni za otmicu odgovarati, jer je, kako je naveo, biti slučaj bez presedana.

Inače, severnokorejski diplomata Džo Song-gil, koji je bio vršilac dužnosti ambasadora u Italiji, nestao je u novembru prošle godine zajedno sa svojom suprugom. Poslanik južnokorejskog parlamenta o tome je obavestio javnost u januaru ove godine pošto su se pronele priče da je diplomata pobegao.

Bivši zamenik severnokorejskog ambasadora u Velikoj Britaniji Tae Jong-ho, koji je pobegao u Južnu Koreju 2016. godine, rekao je juče, na konferenciji za novinare u Seulu, da Gil nije mogao da povede kćerku sa sobom kada je pobegao iz ambasade u Rimu.

"Severnokorejske vlasti su je vratile kući i ona je sad pod njihovim nadzorom u Pjongjangu", tvrdi on, pozivajući se na kontakte koje ima u Pjongjangu.

Di Stefano, inače član Pokreta Pet zvezdica, smatra da je Italija trebalo da zaštiti kćerku severnokorejskog diplomate.

"Sada postoji mogućnost da bude mučena u jednom od najgorih režima u svetu", smatra Di Stefano.

Antonio Radzi, bivši italijanski poslanik, koji čvrsto brani Severnu Koreju, tvrdi da su Džoovu kćerku napustili roditelji i da je ona sada bezbedna i da se nalazi kod babe i dede.

"Normalno je da su je poslali babi i dedi", rekao je Radzi negirajući da se ona nalazi u bilo kakvoj opasnosti.

Inače Pjongjang traži od diplomata, koji odlaze u inostranstvo, da kod kuće ostave barem jedno dete, ali postoje i izuzeci kada su u pitanju oni koji su najviše pozicionirani ili koji su najlojalniji rukovodstvu te zemlje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track