Najnovije vesti

SRPSKI NARKO-BOS POKUŠAO FILMSKO BEKSTVO IZ PERUANSKOG ZATVORA: Vođa zloglasne grupe Amerika smislio odličan plan, ali na ovo nije računao! Sa njim robija i jedan član bande iz BiH! (VIDEO)
Foto: printscreen, Printscreen YT

ostaje iza rešetaka

SRPSKI NARKO-BOS POKUŠAO FILMSKO BEKSTVO IZ PERUANSKOG ZATVORA: Vođa zloglasne grupe Amerika smislio odličan plan, ali na ovo nije računao! Sa njim robija i jedan član bande iz BiH! (VIDEO)

Planeta

Srpski narko-bos Zoran Mihailović Jakšić (57), vođa zloglasne grupe„Amerika“, prošle nedelje pokušao je da pobegne iz  jednog od najčuvanijih zatvora u Peruu, gde izdržava 20-godišnju zatvorsku kaznu.

Njegovoj bandi „Amerika“ pripadao je i državljanin BIH Smail Šikalo, koji je uhapšen početkom godine. On je pritvoren na 18 meseci i nalazi se u istom zatvoru, jer je pokušao da prebaci tonu i po kokaina u Bosnu i Hercegovinu. Dok njegov šef pokušava da pobegne Šikalo čeka suđenje, a priti mu 25 godina zatvora.

Jakšić, krijumčar droge i ubica, pokušao je da pobegne kroz bolnicu glumeći bolesnika, ali su zatvorski čuvari osujetili njegov plan.

"Jakšić se žalio da mu nije dobro, zbog čega je uprava zatvora odlučila da ga odveze na pregled. Stražari su munjevito reagovali i njegov plan da im umakne je propao", objavili su peruanski mediji.

Nije precizirano da li je čovek sa hiljadu lica, kako zovu Jakšića, a za kojim tragaju Argentina, Grčka, Nemačka, Australija, BiH, pokušao da pobegne iz ordinacije ili tokom transporta „maricom“. Prema pisanju peruanskih medija, Jakšić je pre dve godine lično platio i organizirao da narkobos Horhe Medina Gavilan (Jorge) iz zatvora u Peru pobegne uz pomoć dvojice policajaca u kamionu koji je iz zatvora iznosio smeće.

Medina je pristao da bude jedan od glavnih svedoka u procesu protiv Jakšića. Medina je pre svedočenja pobegao, pa se veruje da je Jakšić finansirao ovaj beg. Jakšić je posle prebačen u samicu. Onemogućeni su mu svi kontakti s drugim osobama. Povećan je broj stražara koji se brinu o njegovoj bezbednosti.

"Zato je sada bio svestan da je nemoguće da išeta tek tako i najverovatnije je deo plana bio da zatraži lekarski pregled, jer je u tome video jedinu šansu da se ne vrati iza rešetaka", naveli su mediji u Peruu.

Jakšić je uhapšen u julu 2016. u akciji američke DEA, kada je s lažnim dokumentima pokušao da pobegne u Ekvador. Tokom istrage utvrđeno je da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta. Tokom boravka u zatvoru, kako je utvrdila tamošnja policija na osnovu prisluškivanih telefonskih razgovora, Jakšiću su u posetu dolazile prostitutke.

Navodno, kriminalac Oskar Rodrigez Gomez (Oscar Rodriguez), poznat po nadimku Turbo, organizirao je i plaćao da mu žene dolaze, a imao je i stražara koji ih je propuštao.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen YT

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...