AMERIČKI MONSTRUM UHAPŠEN U POSLEDNJEM ČASU: Imao je pakleni plan da ubije SVE LJUDE NA ZEMLJI, idol mu je bio NORVEŠKI KRVNIK, a ono što su mu našli u stanu LEDI KRV U ŽILAMA! (VIDEO)
Foto: Facebook, Printscreen YouTube/Fox News, EPA

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD

AMERIČKI MONSTRUM UHAPŠEN U POSLEDNJEM ČASU: Imao je pakleni plan da ubije SVE LJUDE NA ZEMLJI, idol mu je bio NORVEŠKI KRVNIK, a ono što su mu našli u stanu LEDI KRV U ŽILAMA! (VIDEO)

Planeta -

Poručnik američke Obalske straže Kristofer Pol Hason (49) uhapšen je dok je pripremao teroristički napad, a na njegovoj listi za odstrel našli su se viđeni političari iz Demokratske stranke i novinari.

Hason će kasnije danas izaći pred sudiju u Silver Springu, u američkoj saveznoj državi Merilendu, gde je prošle sedmice uhapšen i optužen za posedovanje oružja i droge.

Tužilaštvo tvrdi da je Hason rasista i nacionalista i da već godinama propagira ekstremizam. Želeo da stvori "belu domovinu" i sanjao o "ubijanju skoro svake osobe na Zemlji", piše u sudskim dokumentima u ikoje je uvid imao Vašington post.

foto: AP

Inspiracija za ovaj masovni pokolj bio mu je norveški masovni ubica Anders Brejvik, koji je 2011. ubio 77 osoba u kampu laburističke omladine na norveškom ostrvu Utoji. Policija je u Hasonovom kompjuteru našla Brejvikove tekstove.

foto: Printscreen YouTube

Brejvik je išao po ostrvcetu i pucao, mladi ljudi su padali ko pokošeni

Među sudskim papirima je draft jednog imejla iz juna 2017. u kom je napisao da je "zanimljiva ideja" o masovnom ubijanju civila, uključujući "biološke napade posle kojih bi usledilo uništavanje zaliha hrane".

"Sanjam o načinu na koji da ubijem gotovo sve ljude na Zemlji. Mislim da bi najbolje uspela zaraza, ali kako da nabavim šta mi treba: španski grip, botulizam, antrax... Sada ne znam, ali naći ću način", napisao je između ostalog.

foto: EPA

I ne samo to: Hason je napravio listu političara i novinara za odstrel. Među političarima, uglavnom pripadnicima Demokratske partije, su predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, bivši kongresmen Do Skarboro, mlada nada demokrata, kongresmenka Aleksandra Okasio-Kortez, senatori Ričard Bluental i Beto O'Rurk.

U njegovom podrumskom stanu u Silver Springu policajci su pronašli arsenal oružja za čitavu borbenu grupu: 15 automatskih puški i više od 1.000 komada raznog oružja i municije. Oružje je aktivno kupovao poslednje dve godine, a uglavnom ga je nalazio na internetu.

"Optuženi je domaći terorista", piše u sudskim papirima koje je video novinar Vašington posta. Tužilaštvo nije priložilo detalje kao što su za kad je Hason planirao napad i gde, ali navelo je da guglovao "najbolje mesto u Vašingtonu gde se okupljaju kongresmeni", "da li je Vrhovni sud obezbeđen".

foto: Printscreen Facebook

Kristofer Pol Hason

"Optuženi je nameravao da ubija civile u obimu koji u našoj zemlji nije zabeležen", dodaje Tužilaštvo.

Hason radi u Obalskoj straži od 2016, bio je marinac (1988-1993) i služio dve godine u Nacionalnoj gardi. Portparol Obalske straže Skot Mekbrajd saopštio je da Hasonovo hapšenje automatski znači i kraj njegovog rada u Obalskoj straži.

Kurir.rs/V. Popović/Daily Mail

Foto: Printscreen Facebook, Printscreen Fox News, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track