ONA JE RODILA EL ČAPA: Majka narko-bosa ima samo jedan zathev za Vladu SAD! Nedostaje mi, hoću da ga vidim,  A NE MOGU DA HODAM (VIDEO)
Foto: Printscreen

direktno

ONA JE RODILA EL ČAPA: Majka narko-bosa ima samo jedan zathev za Vladu SAD! Nedostaje mi, hoću da ga vidim, A NE MOGU DA HODAM (VIDEO)

Planeta -

Majka narko-bosa Hoakina Guzmana, kojeg ceo svet zna kao El Čapa, traži pomoć od vlade SAD i predsednika Meksika kako bi ponovo videla svog sina.

Konsuelo Loera (90) je izrazila nadu da će njen sin biti vraćen u domovinu i da će kaznu služiti u meksičkom zatvoru. Ona je optimistična i veruje da će moći da poseti svog sina.

El Čapo je prošlog utorka proglašen krivim po svih 10 tačaka optužnice, a njegovo suđenje na sudu u Bruklinu je trajalo tri meseca. "Naravno da mi puno nedostaje i želim da ga vidim", rekla je ona u petak, dok je sedela u kombiju koji ju je vozio rodno mesto La Tuna u državi Sinaloa.

"Tražim da mi dopuste da ga vidim i da ga premeste u Meksiko", poručila je ona. Loera se raduje što će upoznati novog predsednika Meksika Andresa Manuela Lopeza Obradora, kako bi se raspitala o mogućnostima da se njen sin vrati u Meksiko.

Bivši vođa kartela Sinaloa je dva puta bežao iz meksičkog zavora, a SAD je izručen 2017. godine. Meksički predsednik je posetio La Tunu, stari El Čapov teren i sreo se sa meštanima koji su tražili da žive u miru.

Oni su spremni da ojačaju svoju predanost gradu koji je imao koristi od najpoznatijeg dilera droge na svetu. Loera je još jedan član porodice koji je javno podneo peticiju američkom pravosudnom sistemu, pa čak i predsedniku Donaldu Trampu, kako bi mogla da poseti El Čapa.

Rosa Isela Guzman je takođe tražila da poseti oca, a tu su i njene sedmogodišnje sestre, bliznakinje koje El Čapo ima sa svojom ženom Emom Koronel.

El Čapova majka dodaje da će joj biti potrebna pratnja kada bude otišla da poseti sina. "Treba neko da pođe sa mnom, jer skoro ne mogu da hodam. Treba mi pomoć, osoba od poverenja, član porodice koji će poći sa mnom", kaže ona.

U sudskom procesu protiv El Čapa, tužioci su isticali da je zaradio 14 milijardi dolara od trgovine drogom, da je odgovoran za 33 ubistva i trgovinu više od 220 tona kokaina. Drogu je slao u SAD, Evropu i ostale delove sveta.

Izricanje presude je 25. juna, a veliki broj ljudi veruje da će biti osuđen na doživotnu robiju.

"On nam poručuje da je dobro. Nadam se da će biti voljan i tražiti od Boga da mu pomogne da izađe odatle", kaže El Čapova majka.

Kurir.rs/Daily Mail

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track