BRAZIL KAŽE DA NE POSTOJI RIZIK OD RATA S VENECUELOM: Maduro zatvara granicu samo zbog humanitarne pomoći, ima pravo na to!
Foto: Profimedia

NIŠTA OD SUKOBA

BRAZIL KAŽE DA NE POSTOJI RIZIK OD RATA S VENECUELOM: Maduro zatvara granicu samo zbog humanitarne pomoći, ima pravo na to!

Planeta -

BRAZILIJA - Brazil je odbacio postojanje bilo kakvog rizika da dođe do sukoba na granici sa Venecuelom posle objave venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura da zatvara tu granicu.

"Brazilska vlada za sada nije identifikovala mogućnost sukoba zato što se radi o humanitarnoj pomoći", rekao je sinoć u Braziliji porptarol predsedništva Otavio Rego Baros.

On je dodao da Brazil namerava da pruži svoju logističku pomoć za dostavu te pomoći Venecueli u subotu. Takođe je podsetio da operacija oko humanitarne pomoći neće preći granicu i dodao da će hrana i lekovi biti preneti u venecuelanskim kamionima koje će voziti Venecuelanci.

Maduro je juče naredio zatvaranje granice Venecuele sa Brazilom, dva dana uoči najavljenog dolaska humanitarne pomoći u zemlju. Dolazak pomoći najavio je opozicionar i samoproglašeni privremeni predsednik Huan Gvaido.

Potpredsednik Brazila Hamilton Murao ne smatra da ta Madurova odluka predstavlja akt agresije.

"Mislim da je ta reakcija samo da bi se blokirala dostava humanitarne pomoći. Venecuela ima prava da radi šta hoće sa svoje strane granice", rekao je Murao.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track