Najnovije vesti

ORBAN TRAŽI ISTINU O MIGRANTIMA: Razotkrićemo planove briselske birokratije! Imamo pravo da znamo šta Brisel namerava!
Foto: EPA

MAĐARSKI PREMIJER NE POPUŠTA

ORBAN TRAŽI ISTINU O MIGRANTIMA: Razotkrićemo planove briselske birokratije! Imamo pravo da znamo šta Brisel namerava!

Planeta

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da ljudi imaju pravo da znaju "šta Brisel namerava", navodeći da je pitanje migracija "u igri na izborima za Evropski parlament", zakazanim za maj ove godine.


Orban je u intervjuu za mađarski državni radio rekao i da će njegova vlada nedavno započetom kampanjom putem bilborda "razotkriti planove briselske birokratije".

On je rekao da aktuelna "promigrantska" većina u Evropskom parlamentu nastoji da poveća migraciju, "što bi bilo jednako tome da Evropa bude oduzeta Evropljanima".

 

Orban je branio propagandnu kampanju protiv predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera koji je predstavljen kako deluje u ime američkog milijardera mađarskog porekla Džordža Soroša. Orban je ocenio da je ova kampanja "zasnovana na činjenicama" i da je Junker odgovoran za to što je "pustio Veliku Britaniju da ode, a doveo migrante" u EU.

Kampanju mađarske vlade prethodno su osudili Evropska komisija, kao i sam Junker, koji je poručio da bi Orbanovu stranku Fides trebalo izbaciti iz članstva u konzervativnoj Evropskoj narodnoj stranki.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...