OPASNO SE ZAKUVALO: Venecuela rasporedila vojsku na granici sa Kolumbijom, po Madurovom naređenju!
Foto: AP / Fernando Llano

posle zatvaranja granice

OPASNO SE ZAKUVALO: Venecuela rasporedila vojsku na granici sa Kolumbijom, po Madurovom naređenju!

Planeta -

Venecuelanski zvaničnici naredili su raspoređivanje vojske u blizini granice sa Kolumbijom, saopštila je danas Strateška operativna komanda Bolivarskih nacionalnih oružanih snaga.

"Sledeći instrukcije našeg vrhovnog komandanta Nikolasa Madura, komandant Strateške operativne komande oružanih snaga Remiđo Sebaljos naredio je razmeštanje vojske na granici između Kolumbije i Venecuele kako bi garantovao mir i bezbednost građana nakon zatvaranja granice", navodi se u saopštenju na Tviteru, prenela je agencija Tass.

U četvrtak je predsednik Maduro naredio zatvaranje granice sa Brazilom, a juče je potpredsednik Delsi Rodriges naredio privremeno zatvaranje tri mosta koja povezuju Venecuelu i Kolumbiju.

foto: AP / Rodrigo Abd

Potpredsednik Rodriges poručio je na Tviteru da su privremeno zatvorena tri granična prelaza u državi Takira, zbog "ozbiljnih i nelegalnih pretnji" po mir i suverenitet Venecuele koje dolaze od vlade Kolumbije.

Pristalice lidera opozicije Venecuele Huana Gvaida su planirali da unesu više tona humanitarne pomoći i medicinskih zaliha preko sada zatvorenih graničnih prelaza, a koje je poslala administracija američkog predsednika Donalda Trampa.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Fernando Llano

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja