BRITANSKI OBAVEŠTAJCI OD OVOGA NAJVIŠE STRAHUJU: Teroristi čekaju da aktiviraju spavače, a onda kreće oluja u SVIM gradovima!
Foto: Profimedia

upozorenja MI5

BRITANSKI OBAVEŠTAJCI OD OVOGA NAJVIŠE STRAHUJU: Teroristi čekaju da aktiviraju spavače, a onda kreće oluja u SVIM gradovima!

Planeta -

Britanske obaveštajne službe strahuju da je pitanje trenutka kada će teroristi Islasmke države aktivirati ćelije spavača u Londonu i Mančesteru, koji su već bile pogođene brutalnim krvavim napadima, zajedno s Birmingemom i drugim područjima s velikim brojem muslimana.

Jedan od izvora koje citira britanski Dejli star rekao je da su ljudi koji se vraćaju u Veliku Britaniju "čvrste, traumatizovane osobe koje su efektivno zavisne od borbi" nakon provedenih meseci pa i godina ratujući.

Britanski MI5 navodno brine da su stotine pristalica Islamske države u uspostavljenim grupama koje su odlučne u nameri da izvedu terorističke napade na ulicama skoro svakog britanskog grada.

"Oni nisu neko ko može tek tako da osustane od borbe - vođenje džihada je njihov život. Biće mirno uoči oluje kada počnu da regrutuju i organizuju napade, ali oluja dolazi ”, rekao je jedan od izvora ovog lista.

Prema MI5, moglo bi biti oko 1.000 britanskih muškaraca i žena koji su još uvek u Siriji i pokušavaju da se vrate "kući".

Pretnje od teroreiszma su i dalje na viskom nivou u Velikoj Britaniji, naročite u poslednjih nekoliko godina.

Britanciji su i dalje u strahu nakon više krvavih napada kao što su napad kod Vestminsterskog mosta u Londonu i ispred zgrade parlamenta u martu 2017. godine, kao i bombaški napad na Arenu Mančesteru na koncertu Arijene Grande, 22. maja 2017. godine kada je stradalo 23 ljudi.

Kurir.rs / Sputniknews.com

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track