RUSKI EKSPERT UPOZORAVA: Amerika gomila trupe za invaziju Venecuele, specijalci u Portoriku, vojska u Kolumbiji! (VIDEO)
lustracija, Foto: Printscreen YouTube, EPA

otkriće

RUSKI EKSPERT UPOZORAVA: Amerika gomila trupe za invaziju Venecuele, specijalci u Portoriku, vojska u Kolumbiji! (VIDEO)

Planeta -

Sjedinjene Američke Države prebacuju vojsku u Portoriko i Kolumbiju i pripremaju invaziju na Venecuelu, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Pokazujući sarkazam i aroganciju prema venecuelanskom narodu, Sjedinjene Američke Države pripremaju vojnu invaziju na nezavisnu državu. Prebacivanje američkih snaga za specijalne operacije u Portoriko, iskrcavanje američkih snaga u Kolumbiji i druge činjenice jasno ukazuju na to da Pentagon pojačava trupe u regionu kako ih bi angažovao u zbacivanju legalno izabranog aktuelnog predsednika (Nikolasa) Madura“, rekao je Patrušev u intervjuu za list Argumenti i fakti.

Kako je objasnio, Venecuela je odbila da prihvati humanitarnu pomoć koju joj nude Sjedinjene Države, jer shvata da se Vašington priprema da zbaci demokratski izabranog predsednika.

"I venecuelanski narod to dobro razume. Otuda takva reakcija, odbijanje da se prihvati pomoć iz zemlje agresora i podrška njihovog predsednika", dodao je Patrušev.

Ruski zvaničnik za bezbednost primetio je da su Sjedinjene Države predložile Rusiji da održi odvojene razgovore o Venecueli, a Moskva se složila. Međutim, Vašington je kasnije počeo da koristi razne izgovore da bi izbegao ove konsultacije, dodao je Patrušev.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track