Najnovije vesti

DVE NUKLEARNE SILE NA KORAK OD RATA?! Ovo se dogodilo prvi put od 1971! NAPETO!
Foto: Youtube

12 AVIONA BOMBARDOVALO

DVE NUKLEARNE SILE NA KORAK OD RATA?! Ovo se dogodilo prvi put od 1971! NAPETO!

Planeta

Dvanaest indijskih aviona bombardovalo je teroriste u delu Kašmira koji je pod pakistanskom kontrolom. U napadu je u potpunosti uništen kamp za obuku terorističke organizacije Džaiš el Muhamed. Pakistan je na to odgovorio podizanjem svojih vojnih aviona.

Ova situacija predstavlja eskalaciju neprijateljstva između dve susedne zemlje s nuklearnim naoružanjem.

 

Reč je o prvom vazdušnom napadu preko granice kontrole, koja deli indijski i pakistanski deo Kašmira još od rata iz 1971. godine između tih dveju zemalja.

Indija je izvršila vazdušni napad u pakistanskom delu Kašmira na "terorističke kampove", kao odgovor na napad bombaša samoubice ranije ovog meseca u kojem je poginulo 40 indijskih vojnika u indijskom delu te sporne oblasti, izjavio je indijski ministar Gadžendra Sing Dehavat.

 

On je na svom Tviter profilu napisao da je indiska ratna avijacija "izvršila vazdušni napad na terorističke kampove širom Kontrolne linije rano jutros i potpuno je uništila". Kontrolna linija razdvaja pakistanske i indijske snage u Kašmiru.

Sekretar ministarstva spoljnih poslova Vidžaj Gohale rekao je da je Indija pogodila "najveći kamp za obuku" u oblasti Balakot.

Indija je saopštila da je u napadu poginuo veliki broj ekstremista terorističke grupe koja je izvršila smrtonosni napad. Pakistan je ranije saopštio da nema veze sa napadom, ali da će odgovoriti na potencijalne indijske napade.

 

Pakistan tvrdi da u današnjem napadu nije bilo žrtava.

 

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...