TEREZI MEJ MERE SVAKI POTEZ, PA I NA BILIJARU: Čelična lejdi, Bler i Kameron su bili bolji od nje! (VIDEO, FOTO)
Foto: EPA / Palazzo Chigi Press Office, Profimedia

opuštanje sa konteom

TEREZI MEJ MERE SVAKI POTEZ, PA I NA BILIJARU: Čelična lejdi, Bler i Kameron su bili bolji od nje! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Dok su sve oči politike u Evropi uperene u britnasku premikjerku Terezu Mej, i domaća i strana javnost joj meri svaki potez, i to ne samo vezan za Bregzit.

Tako je u iščekivanju odluke da li će doći do odlaganja razlaza sa Evropom, na oceni javnosti bio njen potez u običnoj partili bilijara.

foto: EPA / Palazzo Chigi Press Office

Naime, snimak koji je objavio italijanski premijer Đuzepe Konte brzinom svetlosti je postao glavna tema među Britancima koji su se utrkivali da ocene njenu umešnost sa štapom.

foto: EPA / Palazzo Chigi Press Office

Iako se na snimku čuje da Tereza Mej upozorava svog italijanskog kolegu da će morati da joj pokaže kako da izvede potez, Britanci su požurili da je ismeju zbog načina na koji drži štap.

"I pored velike podrške, biću beznadežna. Moraćete da mi pokažete kako" rekla je Konteu koji joj je dodao štap i zamolio da izvede udarac.

foto: EPA / Palazzo Chigi Press Office

Premijerka je potom slušala instrukcije svog šefa kabineta kako da namesti prste i zauzme položaj za udarac, dok joj italijanski kolega džentlmenski priprema štap kredom.

Na snimku se ne vidi da li je Mejova uspela da ubaci neku kuglu ali je to bilo dovoljno da je javnost uporedi sa njenim prethodnicima čak i u bezazlenom odgovoru na Konteov izazov.

foto: Profimedia

Britanski mediji, koji iz dana u dan prenose da je pitanje da li će njen kabinet opstati zbog pretnji ministara da će podneti ostavke ukoliko ne dođe do dogova u vezi sa Bregzitom, istakli su kako je "čak i u bilijaru Mejova slabija od svojih prethodnika".

foto: Profimedia

Tako su podsetili da se i Čelična lejdi Margaret Tačer svojevremeno slikala tokom partije bilijara, a potom i Toni Bler i Džejms Kameron.

"Svi su izgledali sigurnije i odlučnije sa štapom za bilijar", zaključak je tamošnjih medija.

Kurir.rs

Foto: Profimedia, EPA / Palazzo Chigi Press Office

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track