NASTAVLJA SE HAOS U TIRANI: Demonstranti palili gume i baklje oko parlamenta, hteli da prekinu SEDNICU VLADE, ali ih je policija oterala (FOTO)
Foto: AP

veliki protesti zbog rame

NASTAVLJA SE HAOS U TIRANI: Demonstranti palili gume i baklje oko parlamenta, hteli da prekinu SEDNICU VLADE, ali ih je policija oterala (FOTO)

Planeta -

Pristalice opozicije u Albaniji ponovo su se večeras okupile u Tirani, gde su ispred zgrade parlamenta bacale baklje i zapalile automobilske gume kako bi sprečile poslanike vladinih stranaka da uđu u zgradu.

Policija je uspela da potisne učesnike protesta. Uz demonstrante na trgu ispred zgrade parlamenta, nalaze se i poslanici opozicije, koji traže prekid plenarne sednice.

foto: AP

Parlament je trebalo da zaseda u četvrtak, ali je sednica pomerena kako bi se izbegle ranije najavljene demonstracije.

foto: AP

Pristalice opozicije su onda promenile plan i proteste organizovale danas.

Opozicija predvođena Demokratskom partijom tvrdi da je levičarska vlada premijera Edija Rame korumpirana i povezana sa organizovanim kriminalom.

Opozicioni poslanici traže od vlade da ustupi mesto prelaznoj vladi i raspiše vanredne izbore.

foto: AP

Vladajući socijalisti imaju 74 poslanika u parlamentu od 140 mesta.

Albanska opozicija od 21. februara ne učestvuje u radu parlamenta, nakon što je lider najveće opozicine stranke Demokratske partije Ljuljzim Baša dostavio potpisane izjave poslanika kojima se odriču svojih mandata.

foto: AP

Protesti u Albaniji su održani i ranije tokom nedelje kada su demonstranti pokušali da upadnu u kancelariju predsednika vlade Albanije i kada je došlo do sukoba s policijom u kojima je povređeno više desetina učesnika, novinara i policajaca.

foto: AP

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja