MALI, ALI MOĆNI NASLEDNIK KALAŠNJIKOVA: Ruski automat ima istu UBITAČNU MOĆ slavnog prethodnika, sa još boljim KARAKTERISTIKAMA! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

crno na belo

MALI, ALI MOĆNI NASLEDNIK KALAŠNJIKOVA: Ruski automat ima istu UBITAČNU MOĆ slavnog prethodnika, sa još boljim KARAKTERISTIKAMA! (VIDEO)

Planeta -

Kompanija „Kalašnjikov“ je objavila tehničke karakteristike malog automata AM-17.

Kompanija „Kalašnjikov“ je objavila tehničke karakteristike malog automata AM-17. Dužina oružja iznosi 750, a dužina cevi 230 milimetra. On je težak 2,5 kilograma. Šaržer ima 30 metaka kalibra 5,45×39 milimetara. Zahvaljujući integrisanim pikatini šinama, na njega je moguće postaviti čitav spektar različitih dodataka

Automat malih dimenzija AM-17 konstruisala je kompanija „Kalašnjikov“. On je prvi put predstavljen na forumu „Armija-2017“. AM-17 je zamišljen kao lako oružje za samoobranu, ali i kao odlično sredstvo za potrebe specijalnih jedinica.

Njegovi gabariti daju veliki prostor za manipulaciju oružjem, što je od velike važnosti prilikom izvođenja protivterorističkih operacija u skučenim, zatvorenim prostorima.

Pored klasične varijante, planira se i razvoj nečujnog automata sa oznakom AMB-17. Posebno zanimnje za ovu verziju automata iskazale su specijalne jedinice u sastavu FSB, FSO i Rosgvardije za borbu protiv terorista.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track