OVO SU DOKAZI DA AMERIKA ŽELI DA NAS UNIŠTI: Maduro otkrio šta se krije u kamionima koji prevoze humanitarnu pomoć i pokazao sve snimke! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

sve dokumentovao

OVO SU DOKAZI DA AMERIKA ŽELI DA NAS UNIŠTI: Maduro otkrio šta se krije u kamionima koji prevoze humanitarnu pomoć i pokazao sve snimke! (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, obratio se stranim političarima i zvaničnicima u Karakasu i tom prilikom pokazao nekoliko snimaka koji, prema njegovim rečima, dokazuju da SAD pod izgovorom dostavljanja humanitarne pomoći žele da unište nezavisnost i suverenitet Venecuele.

Navodno, snimci pušteni na konferenciji prikazuju "zločine" koje je počinila venecuelanska opozicija 23. februara.

Mogu se videti demonstranti pokrivenih lica koji bacaju Molotovljeve koktele na policiju. Potom se vide ljudi koji ih prave, a poslednji video prikazuje spaljene ostatke humanitarne pomoći.

foto: Youtube/Printscreen

Kamion sa humanitarnom pomoći je navodno sadržao žice, eksere i komade armature, što je dokaz da Kolumbija i SAD nisu vođeni humanitarnim ciljevima, smatra Maduro.

Kako navode venecuelanske vlasti, spaljeni kamion je prevozio ne samo hranu i lekove već i opremu za gradnju barikada. Kamion je potom zapaljen koktelima koji su bačeni iz pravca Kolumbije, naveo je Maduro.

Zbog svega toga, Maduro ne dozvoljava ulazak humanitarnih konvoja u zemlju, a prekinuti su svi diplomatski odnosi sa Kolumbijom. Iz kolumbijske ambasade u Karakasu diplomate su proterane.

Kurir.rs Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja