KOEN OCRNIO TRAMPA: U proteklih 10 godina oko 500 puta mi je naredio da nekome zapretim! Nije ni očekivao da će pobediti na izborima, za njega je to bio DOBAR MARKETING!
Foto: EPA

burno svedočenje pred kongresom

KOEN OCRNIO TRAMPA: U proteklih 10 godina oko 500 puta mi je naredio da nekome zapretim! Nije ni očekivao da će pobediti na izborima, za njega je to bio DOBAR MARKETING!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp naredio je svom ličnom advokatu da uputi pretnje u njegovo ime oko 500 puta u proteklih deset godina, naveo je pred Odborom Kongresa advokat Majkl Koen.

"Koliko puta vam je Tramp naredio da uputite pretnju nekom pojedincu ili entitetu u njegovo ime", upitala je Koena članica odbora Džeki Spajer iz redova demokrata.

"Priličan broj puta", odgovorio je Koen. Na pitanje da li je to bilo 50, 100, 200 ili 500 puta, Koen ju je zaustavio kod broja 500 i kazao: "Verovatno".

foto: EPA

Bivši Trampov lični advokat svedoči na pretresu pred Odborom za nadzor vlade Predstavničkog doma Kongresa i očekuje se da otvoreno govori o Trampovim biznis planovima i potencijalnom kršenju zakona, u kampanji za predsednika i nakon što je postao predsednik.

Koen je u govoru nazvao Trampa "rasistom i prevarantom". "On je rekao da Afroamerikanci nikada neće glasati za njega, jer su suviše glupi", tvrdi Koen.

foto: EPA

Majkl Koen tvrdi da je Tramp tokom kampanje 2016. pregovarao o izgradnji nebodera u Moskvi, ali da je o tome lagao.

On je rekao da mu Trump nije direktno naredio da laže o biznisu u Moskvi, ali da "bi me pogledao u oči i rekao mi da nema nikakvih poslova u Rusiji i onda izašao i lagao američki narod rekavši istu stvar." Takođe, tvrdi da je znao da je njegov savetnik Rodžer Stoun bio u kontaktu sa osnivačem Vikiliksa Džulijanom Asanžom i da je znao da će hakovani mejlovi Demoktarskog nacionalnog komiteta biti objavljeni.

foto: EPA

Koen kaže da Donald Tramp nije očekivao da će pobediti na izborima, već da ih je video kao "marketinšku priliku".

U pripremljenom govoru, kako prenose mediji, Koen je u detalje objasnio da mu je predsednik tražio da dvema porno-glumicama isplati novac kako bi ćutale o aferama sa njim. Koen tvrdi da je lično Tramp potpisao 11 cekova i da će za to Kongresu obezbediti kopije.

foto: EPA

Koen tvrdi da nema direktna saznanja o vezama Trampovog izbornog štaba i Rusije, ali da ima svoje "sumnje".

On je već jednom odložio svoje svedočenje u Kongresu zbog "pretnji predsednika Trampa njegovoj porodici".

Ranije je priznao da je lagao članove Kongresa o svojoj ulozi u Trampovom poslovnom predlogu o izgradnji Trampove kule u Moskvi tokom predsedničke kampanje.

Majkl Koen je zato osuđen na tri godine zatvora, a na izdržavanje kazne treba da se javi u maju 2019.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track