Najnovije vesti

ONI SU KIMOVI ČUVARI, A ZBOG TOGA PLAĆAJU VISOKU CENU: Mozgovi su im isprani, izbrisani su im svi lični podaci i zabranjen svaki kontakt sa porodicom! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

STRAŠNO

ONI SU KIMOVI ČUVARI, A ZBOG TOGA PLAĆAJU VISOKU CENU: Mozgovi su im isprani, izbrisani su im svi lični podaci i zabranjen svaki kontakt sa porodicom! (VIDEO)

Planeta

Oni su mnogo više od spektakla jer kada je u pitanju bezbednost njihovog lidera, Severna Koreja ne prepušta ništa slučaju. 

Kim Džong Un je stgao u Vijentam na sastanak sa prvim čovekom SAD Donaldom Trampom, a sa njim je i ovog puta krenuo veliki broj pripadnika obezbeđenja. Ponovo su viđene scene slične onima sa samita dve Koreje u aprilu 2018.

 

Momci koji trče pored Kimove limuzine i hodaju pored njega deo su Kancelarije 6 centralne partije, poznate kao Glavna kancelarija ađutanata.

Regrutuju se iz Korejske narodne armije, moraju da budu iste visine kao lider, da imaju dobar vid, da dobro gađaju, pucaju iz pištolja i bave se borilačkim veštinama. Kimovo lično obezbeđenje deo je Vrhovne garde koja štiti vladajuću porodicu Severne Koreje decenijama unazad.

 

Njegovi telohranitelji biraju se po fizičkim sposobnostima i borilačkim i vojnim veštinama, a kandidati se pronalaze u srednjim školama. Oni ne smeju da imaju nikakve ožiljke na licu i moraju imati proporcionalno građeno telo, a proverava im se porodična istorija kao i partijska odanost. Ako ih izaberu, mladići dobijaju identifikacioni broj, ostali lični podaci im se brišu te im se zabranjuje bilo kakav dalji kontakt sa porodicom.

foto: Printscreen YT

U kampovima za obuku provode dve godine, gde marširaju 25 kilometara, treniraju tekvondo, stražare i uče taktike potrebne za vreme posebnih operacija.

 

Prema zvaničnoj istoriji, ova garda je učestvovala u Korejskom ratu, a njene jedinice su izrodile čak 72 "heroja rada" i 28 "heroja republike". Kim Džong-il je reorganizovao gardu tako što je otpustio više desetine oficira i proširio svoju grupu privatnih telohranitelja za 200 ljudi i nazvao ih "Jedinica 2.16".

Garda je podeljena na šest odeljenja, tri borbene garde, nekoliko odeljenja telohranitelja i jedan građevinski bataljon. Jedinica ima između 95.000 i 120.000 zaposlenih. Pretpostavlja se da Kim ima svoju ličnu gardu za zaštitu.

Komanda garde ima kampove širom zemlje, obično blizu zvaničnih rezidencija i ima jako uporište u Pjongjangu.

 

Garda nadgleda vojne i partijske ličnosti da bi osigurala bezbednost porodice Kim Džong-una. Ove jedinice koriste i artiljerijska i oklopna vozila da bi zaštitili rukovodstvo zemlje.

Li Jang Guk bio je telohranitelj Kim Džong-ila punih deset godina uoči sastanka samita dve Koreje u aprilu prošle godine za Si-En-En ispričao je kako treninzi i kampovi uključuju i ideološko ''ispiranje mozga''.

"Učili su nas da je Kim Džong-il bog i da je jedini razlog zbog koje sam rođen taj da štitim vođu" - ispričao je tada on.

 

Kurir.rs/Time

Foto printscreen YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...