AMERIČKI KONGRES UDARIO DIREKTNO NA PUTINA: Evo čime prete predsedniku Rusije, objaviće njegove tajne čim dobiju podatke od CIA (VIDEO)
Foto: Profimedia, AP

jedinstveno

AMERIČKI KONGRES UDARIO DIREKTNO NA PUTINA: Evo čime prete predsedniku Rusije, objaviće njegove tajne čim dobiju podatke od CIA (VIDEO)

Planeta -

Juče je američki Kongres objavio tekst ažuriranog nacrta zakona o dodatnim sankcijama protiv Rusije.

Zakon je objavljen pod imenom "Defending American Security from Kremlin Aggression Act of 2019 (DASKA)". Tekst sadrži nameru objavljivanja izveštaja “o ličnom statusu i imovini predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina”, a podatke o fantomskim “Putinovim milijardama” mora da dostavi američka obaveštajna služba.

Autori zakona, koji je 13. februara podnesen Kongresu, bili su republikanci Linzi Grejem i Kori Gardner i demokrati Bob Menendez, Ben Kardin i Džin Šejhin.

Oni predlažu zabranu transakcija s novim suverenim ruskim dugom. Ako zakon stupi na snagu, zabrana bi stupila na snagu za 90 dana.

Sankcije će biti nametnute ruskim finasijskim institucijama koje na ovaj ili onaj način podržavaju “intervenciju ruske vlade u demokratskim postupcima ili izborima u bilo kojoj zemlji izvan Rusije”.

Ono što je zanimljivo, a nema nikakav učinak na rusku ekonomiju ili odbranu je glavna pretnja dokumenta. Autori predlažu objavljivanje izvešćtaja o ličnom statusu i imovini Vladimira Putina šest meseci nakon što zakon stupio na snagu. Istina, prema zakonu, sve podatke o “Putinovom blagu” Kongresu u međuvremenu moraju da dostave američke obaveštajne službe.

Kurir.rs/Logično.com

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track