JEZIVI MOMO IZAZOV NE BIRA GODINE! RODITELJI, OPREZ! Majka najmlađe žrtve bolesne igre otkrila na šta joj se ćerka (3) požalila!
Foto: Profimedia, Printscreen YouTube

opasnost

JEZIVI MOMO IZAZOV NE BIRA GODINE! RODITELJI, OPREZ! Majka najmlađe žrtve bolesne igre otkrila na šta joj se ćerka (3) požalila!

Planeta -

Bjanka Besera je majka za sada najmlađe žrtve jezivog Momo izazova koji je stigao čak i do njene trogodišnje ćerkice Adelajn.

Kako je ispričala britanskim medijima, bila je potpuno prestravljena kada joj je ćerkica rekla da će se povrediti zbog samoubilačke igre Momo.

"Adi, dušo, ko je Momo, pitala sam je dok smo gledale televiziju zajedno, ali njen odgovor me je potpuno zaledio" ispričala je Bjanka.

"Ona je jedna strašna žena sa ogromnim očima i crnom kosom", odgovorila joj je ćerkica sa izbezumljenim pogledom.

Srce je bukvalno htelo da joj iskoče, priča devojčicina mama, ali je morala da nastavi razgovor smireno kako ne bi uznemirila svoju ćerku koja ima samo 3 godine.

"Šta ti je ta Momo rekla, pitala sam je a ona mi je odgovorila: Mama, ona hoće da tvoja princeza povredi sebe, hoće da odem u đubre", odgovorila joj je devojčica.

Majka je potom smireno nastavila da ispituje devojčicu a ona je potom rekla: "Momo hoće da skočim sa neke visoke ivice i povredim se".

Mala Adelajn sa Floride je za sada najmlađa prijavljena žrtva bolesnog izazova koji se širi internetom i pogađa najmlađe. Ovo je izazvalo veliku paniku među roditeljima, ali i nadležnima.

Reč je o izazovu koji se širi društvenim mrežama a koji nasilnim slikama i instrukcijama navlači decu na samopevređivanje. Najčešće se pojavljuje iznenada usred video sadržaja koje deca gledaju, pozivajući decu da kontaktiraju ženski lik putem Votsapa. Nakon toga deca su prestravljena onim što bimoglo da im se desi ako ne "ispune zahteve".

foto: YouTube prtscr / TV ATwood

Upravo ti zahtevi su ono što je najopasnije jer su se kretali od običnih delikvenstkih postupaka do samopovređivanja, a u nekim slučajevima su se završavala samoubistvima.

Bjanka je ispričala da je najpre videla Momo sliku negde na Fejsbuku, ali joj je bila odvratna da bi je duže gledala ili čitala nešto više o njoj. Međutim, kako nije mogla da je izbaci iz glave, potražila je kasnije na Guglu nešto više o tome i bila užasnuta pričama i iskustvima koja su zadesila decu.

Baš zato je rešila da započne naizgled naivan razgovor sa svojom ćerkicom, da "opipa" da li su deca upoznata sa Momo. Kada je shvatila da je mnjeno najmlađe dete, koje ima samo 3 godine, već bilo u kontaktu sa ovim užasom, posebno se uplašila u z asvij astarij adva sina, koji su dosta duže na internetuo dsvoje sestrice.

Rešila je da porazgovara sa svojom decom ozbiljno, objasnila je ćerkici da je Momo loša osoba i da nikad ne treba da sluša šta joj govori, a ona i muž su se pokajali što su deci kupili tablet. Sada su, kaže, morali da uvedu meru da deca imaju pristup internetu samo u dnevnoj sobi gde mogu da im budu "na oku".

foto: YouTube prtscr / Unexplained Mysteries

Momo je inače skulptura izložena u jednoj galeriji u Tokiju, sa nogama ptice i glavom žene, ali je pitanje ko stoji iza Momo izazova.

Kurir.rs / Mirror

Foto: YouTube prtscr / TV ATwood, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track