Najnovije vesti

ŠOKANTNE PORUKE RUSKOG PUKOVNIKA: Imamo zver koja napada! Ne pretite nam, više poslaćemo SU-57 na vaš F-35! (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

trojanski konj neupotrebljiv

ŠOKANTNE PORUKE RUSKOG PUKOVNIKA: Imamo zver koja napada! Ne pretite nam, više poslaćemo SU-57 na vaš F-35! (VIDEO)

Planeta

Američka borbena strategija „trojanskog konja“, koja predviđa korišćenje lovaca pete generacije „F-35 Lajtning II“, neće moći da se realizuje u Rusiji, rekao je za televiziju „Zvezda“ doktor političkih nauka, pukovnik u penziji Andrej Koškin.

Ekspert smatra da će instalacija poslednjeg sistema mreže radara „Voronjež“ kod Vorkuta omogućiti da se otkriju letelice, uključujući i avion „F-35 Lajtning II“, koje lete na visini od 100 metara i na udaljenosti od preko 6.000 kilometara.

„To je radar za rano upozoravanje. On pokriva severne delove naše teritorije, delove SAD i Kanade, odnosno u potpunosti osigurava deo Arktika, gde će u principu i biti trase balističkih raketa“, smatra stručnjak.

Prema njegovom mišljenju, američki nevidljivi lovci će biti otkriveni mnogo pre ulaska u vazdušni prostor Rusije, nakon čega protiv njih mogu biti iskorišćeni sistemi S-300 i S-400 i borbena avijacija.

„Mi imamo i lovac Su-57. To je lovac pete generacije. Američki F-35 je zver koja se prikrada, dok je Su-57 zver koja napada.

On ima bolje performanse motora, manevrisanja, izvođenja napada raketom ’vazduh-zemlja‘, tj. ima široki spektar mogućnosti koji prevazilazi taktičko-tehničke karakteristike F-35 po mnogim pokazateljima“, smatra ruski ekspert.

Podsetimo, ranije je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD Dejvid Goldfajn izjavio da Pentagon pravi novu strategiju vođenja borbe protiv Rusije i Kine, čija glavna karakteristika je u „tajnom ulasku“ u dubinu teritorije protivnika.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen YT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...