LAVROV O SITUACIJI U VENECUELI: Amerikanci bi krenuli u vojnu intervenciju, ali ih koči samo jedna stvar!
Foto: EPA

nesmotreno

LAVROV O SITUACIJI U VENECUELI: Amerikanci bi krenuli u vojnu intervenciju, ali ih koči samo jedna stvar!

Planeta -

Moskva veruje da bi Vašington mogao da pokrene vojnu intervenciju u Venecueli, zanemarujući stav latinoameričkih zemalja, upozorio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nakon razgovora sa vršiocem dužnosti potpredsednika Venecuele, Delsi Rodriges.

Lavrov je, međutim, ocenio da američki planovi o vojnoj intervenciji u Venecueli neće uspeti ukoliko ne dobiju podršku Kolumbije i Brazila, preneo je TAS S.

"Susedi Venecuele, naročito Brazil i Kolumbija, rekli su da svakako neće podržati planove za vojnu intervenciju u ovoj zemlji. Ukoliko susedi Venecuele održe svoju reč i ostanu pri ovom stavu, onda, najverovatnije, američki planovi neće biti sprovedeni u delo", rekao je Lavrov u Moskvi na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Rodriges.

Prema njegovim rečima, osim nekoliko saveznika SAD, ne postoji nijedna zemlja koja podržava planove za vojnu intervenciju u Venecueli.

Lavrov je ponovo ukazao na snažnu podršku predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru i kritikovao SAD zbog vođenja "cinične kampanje usmerene ka svrgavanju legitimne vlade Venecuele".

Rodriges, koja boravi u poseti Moskvi, rekla je da će se Venecuela osloniti na zalihe hrane i lekova iz Rusije, dok se suočava sa blokadom koju predvode SAD, te je poručila da će ruskim investitorima vrata biti otvorena, dodaje AP.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja