Najnovije vesti

DA LI ĆE GADAFI POKOPATI TRUDOA: Kanadski premijer u centru korupcionaškog skandala, svega nekoliko meseci do izbora  (VIDEO)
Foto: AP / Adrian Wyld / The Canadian Press

stigao račun

DA LI ĆE GADAFI POKOPATI TRUDOA: Kanadski premijer u centru korupcionaškog skandala, svega nekoliko meseci do izbora (VIDEO)

Planeta

Kanadski premijer Džastin Trudo, "dobar dečko u politici", našao se usred korupcionaškog skandala koji je mogao da zapečati njegovu političku sudbinu.

Naime, samo nekoliko meseci pre izbora (u oktobru ove godine), postojala je prilično teška tvrdnja da je Trudo iskoristio svoju poziciju i svoje savetnike da izvrše pritisak na pravosuđe i spreče proces protiv velike privatne kanadske kompanije.

 

SNC-Lavalin, sa sedištem u Montrealu, optužena je za plaćanje 48 miliona dolara porodici Moamera Gadafija od 2001. do 2011. kako bi osigurali posao u Libiji dok je Gadafi vladao zemljom čeličnom rukom.

Ako se to pokaže tačnim kompaniji pored kazne sledi i zabrana rada na javnim projektima. Stoga su oni žestoko lobirali protiv novog suđenja, i rezultat je bio pritosak na tužilaštvo i ostavka tužioca.

 

"Sve češće su me upozoravali da su če sukobiti sa premijerom, pretnje su postale sve ozbiljnije", kaže tužilac.

 

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...