OGROMNO ČUDNO BIĆE SE NASUKALO NA PLAŽU: Naučnici su ubrzo objasnili o čemu je reč, ali na jedno bitno pitanje nisu imali odgovor! (FOTO)
Foto: Instagram/Printscreen

KAO U FILMOVIMA

OGROMNO ČUDNO BIĆE SE NASUKALO NA PLAŽU: Naučnici su ubrzo objasnili o čemu je reč, ali na jedno bitno pitanje nisu imali odgovor! (FOTO)

Planeta -

Ogromno neobično biće koje se nasukalo na kalifornijsku plažu kod Santa Barbare mnoge je podsetilo na stvorenja iz naučnofantastičnih filmova.

Bilo je dugačko nešto više od 2 metra, a zadivilo je sve koji su se našli na plaži.

Iako su mnogi u prvi mah pomislili da se radi o nečemu vanzemaljskom, istraživači su utvrdili da se zapravo radi o ribi iz reda bucnja. U pitanju je vrlo retka vrsta, takozvana Mola tecta.

Toliko je retka da je do sada uočena samo na Novom Zelandu 2017. godine.

Uprkos tome što je razrešeno o kakvoj ribi se radi, ostaje misterija kako je tu završila pogotovo ako je do sada obitavala samo u okolini Australije i Novog Zelanda.

"Kako je prešla ekvator", zapitala se naučnica Marien Njegard.

Podsetimo, naučnici pokušavaju da razreše još jednu misteriju o kojoj se pisalo pre nekoliko dana. Leš kita, od oko 8 metara, pronađen je na obali Amazona u Brazilu i to ne bi bilo ništa čudno da ga nisu našli u žbunju, oko 15 metara dalje od vode.

Ne zna se kako je tu završio. Kit se nasukao tokom zime, kada poplave jesu češće, ali je misterija veća jer kitovi obično zalaze u ovu oblast leti.

Kurir.rs/RT Foto: Instagram/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track