POBEGAO NAJTRAŽENIJI BOSANSKI TERORISTA: Vehabija iz Maoče zbrisao iz Sirije sa ženom, decom i telohraniteljima, a krije se u ovoj zemlji! (VIDEO)
Foto: Printscreen Yt

potraga se nastavlja

POBEGAO NAJTRAŽENIJI BOSANSKI TERORISTA: Vehabija iz Maoče zbrisao iz Sirije sa ženom, decom i telohraniteljima, a krije se u ovoj zemlji! (VIDEO)

Planeta -

Bezbednosne agencije u Bosni i Hercegovini dobile su informaciju da je Nusret Imamović, nekadašnji vođa zajednice radikalnih islamista u BiH koji se borio u redovima teroristickih organizacija u Siriji, pobegao u Libiju.

Pozivajući se na neimenovane zvore iz bezbednosnih službi, Avaz navodi da je Imamović uspeo da stigne u Libiju početkom februara, zajedno sa ženom i troje dece.

Imamović, koji se nalazi na listi 10 najtraženijih terorista sveta, bio je vođa zajednice radikalnih islamista selefija, čije je sedište bilo u selu Gornja Maoča kod Brčkog.

U Siriju je otišao 2013. godine i sa sobom poveo čitavu scoju porodicu. Tamo se pridružio grupi pod nazivom Fronta Al-Nusra, jednoj od terorističkih organizacija koje su uz Islamsku državu (ISIS) ratovale za uspostavljanje kalifata na području Sirije i Iraka.

U sirijskom gradu Azazu je boravio tri godine sve dok ga ruske snage u nisu uništile u vazdušnim napadima, a od tada se Imamoviću izgubio svaki trag. Sve donedavno. Prema nezvaničnim podacima bezbednosnih agencija BIH, sa Imamovićem su se u Libiju prebacili i članovi jedinice koja ga je čuvala. Jedna ćerka mu se u Siriji udala za Saudijca i navodno je prošle godine napustila Siriju.

Imamović se Libije dokopao uz pomoć članova El-Nusra Fronta, koji su mu pomogli da početkom godine ne padne u ruke ruskim snagama. Za razliku od njega, većina bh. državljana u Siriji je zarobljena. Na Interpolovoj crvenoj poternici i dalje se nalazi skoro 25 državljana BIH zbog pridruživanja ID i terorističkim organizacijama u Siriji i Iraku.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja