Najnovije vesti

NIKO SE NE USUĐUJE DA DOĐE NA OVO JEZIVO OSTRVO: Ko se tu iskrca, život mu je u velikoj opasnosti! Ali to ne smeta lovcima na blago koji veruju da se ovde nalazi pravo bogatstvo! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

opasno mesto

NIKO SE NE USUĐUJE DA DOĐE NA OVO JEZIVO OSTRVO: Ko se tu iskrca, život mu je u velikoj opasnosti! Ali to ne smeta lovcima na blago koji veruju da se ovde nalazi pravo bogatstvo! (VIDEO)

Planeta

Na svega 32 kilometra od Sao Paola nalazi se ostrvo na kome niko ne živi i gde postoji samo jedan svetionik iz 19. veka.

Ostrvo Kejmada grande, poznato kao Zmijsko ostrvo, dom je jedne od najsmrtonosnijih vrsta zmija na svetu, zlatne zmije, čiji otrov bukvalno otapa ljudsko meso.

foto: Youtube/Printscreen

Procenjuje se da tu ima 4.000 ovih zmija, koje se uglavnom hrane pticama. Brazilska vlada čak strogo zabranjuje posetu ostrvu, sem biolozima i naučnicima koji mogu da dođu na svakih nekoliko godina u cilju istraživanja. Svako drugi bi morao da plati novčanu kaznu ukoliko se nađe na Zmijskom ostrvu.

Bilo je čak i pokušaja da se zmije istrebe i to paljenjem čitavog ostrva, ali ta ideja nije urodila plodom.

Takođe, ovde su aktivni i lovci na zlatne zmije jer se njihova cena na crnom tržištu penje i do 30.000 dolara.

foto: Youtube/Printscreen

Naime, farmaceutska industrija veruje kako se otrov ovih smrtonosnih otrovnica može iskoristiti pri lečenju bolesti srca, krvnih ugrušaka ili čak kao lek protiv raka.

Postoji i jedna legenda o zakopanom blagu. Ser Tomas Kavendiš je bio poznati engleski istraživač iz 16. veka koji je svoj plen s putovanja sakrio negde u blizini brazilske obale. Blago nikada nije pronađeno, a pretpostavlja se da ga je sakrio upravo na ovom ostrvo i da se ono još tamo nalazi.

Kruži i teorija da se tamo nalazi i blago Inka, zbog čega je brazilska vlada stalno na oprezu. Lovaca na izgubljena blaga ima dosta i dan-danas proučavaju gde bi mogli da se nalaze dragocenosti koje su gusari sakrili.

Kurir.rs/Express.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...