VLASNIK MENJAČNICE KRIPTOVALUTA UMRO I OSTAVIO KLIJENTE BEZ 190 MILIONA $: Istražitelji konačno ušli u njegov laptop i neprijatno se iznenadili, evo šta se desilo sa novcem (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

samo on znao šifru

VLASNIK MENJAČNICE KRIPTOVALUTA UMRO I OSTAVIO KLIJENTE BEZ 190 MILIONA $: Istražitelji konačno ušli u njegov laptop i neprijatno se iznenadili, evo šta se desilo sa novcem (VIDEO)

Planeta -

Kada je preminuo Džerald Koten (30), osnivač kanadske kriptomenjančnice “KvadrigaCX”, utvrđeno je da klijentima duguje 190 miliona dolara, međutim, novac nije mogao da bude isplaćen jer je mladić jedini znao šifru "skladišta" fonda.

Ipak, istražitelji su konačno uspeli da provale u njegov laptop, samo da bi otkrili da novca – više nema.

Koten je neočekivano umro u decembru u Indiji, a novac koji je bio u vlasništvu oko 115.000 klijenata, sačuvan je oflajn skladištu kojem se nije moglo pristupiti.

Slučaj je pokrenuo veliki broj teorija, poput one da je Koten lažirao sopstvenu smrt i pobegao s parama. Međutim, sada su sudski revizori utvrdili da je račun ispražnjen u aprilu, osam meseci pre njegove smrti.

Otkrivene su i druge stvari, poput toga da je “KvadrigaCX” vodila “ograničene knjige i zapisnike” i da nikada nije prijavljivala svoje finansije.

Pronađeno je 14 korisničkih naloga sa kojih se trgovalo u “Kvadrigi” i sa kojih su povučene kriptovalute na adrese koje nisu povezane sa ovom menjačnicom.

Pošto je kompanija zapala u velike dugove, tačnije 190 miliona dolara, morali su podnesu zahtev za kreditorsku zaštitu krajem januara. Sud Nove Škotske odobrio je ove nedelje kompaniji 45 dana produžetka, tokom kojih kreditori neće moći da podnesu tužbe sve do sredine aprila.

Kriptomenjačnica "Kraken" ponudila je nagradu od 100.000 dolara za pronalazak novca.

Kurir.rs/Biznis insajder Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track